Vaskrs na Krfu

8 dana, Grčka

Opis destinacije

Jedno od najlepših obeležavanja najvećeg hrišćanskog praznika Vaskrsa na Mediteranu je na ostrvu Krf. Preko nekoliko desetina hiljada iz Grčke, pre svega iz Atine ali sve više i iz inostranstva posetilaca dolazi na Krf ne bi li doživeli po svemu jedinstveni hrišćanski praznik- Vaskrs. Pored samo Vaskrsa, veliki događaj na Krfu je Velika subota, kada se nakon iznošenja moštiju Sv. Spiridona i svečane litije odigrava ceremonija bacanja vrčeva sa zgrada na centralnom trgu – Spianada. Ono što je naveliko za nas posebno važno jeste da je na Krfu vaskrsla srpska vojska nakon golgote prilikom prelaska preko Albanije i stradanje nezabeleženo u istoriji ratovanja. Svi srpski hodočasnici i drugi turisti pored prisustva obeležavanja Vaskrsa, obavezno posećuju i najveće srpske spomenike, pre svega Srpsku kuću i mauzolej na ostrvu Vido. Posetiocima iz Srbije od skoro je prisustvovanje ovom jedinstvenom prazniku olakšano izgradnjom najmodernijeg puta u Evropi-Egnatia, čime se put, ne samo skratio, već omogućio uživanje u lepotama Epira.
  • Cenovnik
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
NEZABORAVNI VASKRS NA KRFU
12.04.2023./18.04.2023.

CENA: 30.000 din.

Cena podrazumeva:
– prevoz autobusom turističke klase
– prevoz trajektom Igumenica – Krf – Igumenica (ili Igumenica – Lefkimi – Igumenica)
– 4 noćenja (u apartmanima ili hotelu 2 ili 3*) u Ipsosu, Dasiji ili Guviji u 1/3 ili 1/4 sa kupatilom
– vodstvo i organizaciju puta
– ulaznicu za jedan od manastira Meteora
– Obilaske prema programu

Cena ne podrazumeva:
– obroke
– individualne troškove

–Međunarodno putno zdravstveno osiguranje – 1400 dinara  (grupna polisa sa pokrićem do 15.000e za putnike do 75 godina starosti, za starije 2700 dinara ) ili  Međunarodno putno zdravstveno osiguranje sa COVID-19 pokrićem – 1900 dinara (Preporučljivo je imati, nije obavezno)  grupna polisa, osigurana suma za COVID – 19 iznosi 10.000e, polisu ne mogu zaključiti osobe starije od 70 godina).
Osiguranje je moguće uraditi isključivo za putnike koji imaju pasoš R.Srbije (Ostali putnici su dužniž uraditi sami osiguranje).

- Fakultativni obilazak manastira Paleokastrica – 10e
- Vožnju brodićem do ostrva Vido ukoliko budu saobraćali – 10e
- Fakultativni odlazak do Ahilion palate ako bude otvorena – 15e (sa ulaznicom)
- Fakultativni odlazak na Grčko veče – 35e

– Doplata za dvokrevetnu sobu 40e po osobi za ceo boravak
– Doplata za jednokrevetnu sobu 120e po osobi za ceo boravak
1.dan – Sreda
Okupljanje grupe u večernjim časovima iz Beograda. Putovanje kroz Srbiju, Makedoniju i Grčku sa usputnim zadržavanjima radi odmora, pasoških i carinskih formalnosti.

2.dan – Četvrtak
Dolazak u ranim jutarnjim časovima u manastirski kompleks Meteora i obilazak jednog od manastira (u zavisnosti od radnog vremena). Kratak predah. U popodnevnim časovima dolazak u Igumenicu i plazak trajektom za grad Krf. Obilazak grada i poseta Srpskoj kući gde će nas dočekati naš ljubazni domaćin i kustos muzeja Srpske kuće, G-din Ljubomir Saramandić. Smeštaj u apartmanima na ostrvu do 30km od grada Krfa u 1/3 ili 1/4 apartmanima sa kupatilom. Dvokrevetni apartmani na upit uz doplatu.

3.dan – Veliki Petak
Veliki petak je najstarija ceremonija koja se slavi još od 16.veka na ovakav način na ostrvu, na taj dan se iznosi plaštanica i prave se litije po celom gradu. Prisustvovanje litiji. Odlazak brodićem na ostrvo Vido ukoliko brodići budu saobraćali, obilazak kosturnice i Plave grobnice. Odlazak do mesta Guvija, spomenika na mestu prvog iskrcavanja Srpske vojske na ostrvo Krf. Povratak u HOTEL. Slobodno vreme. U večernjim satima moguć odlazak do grada Krfa gde bi se prisustvovalo iznošenju poslednje Plaštanice iz Mitropolije gradskim prevozom (cena karte nije uključena u cenu). Povratak u apartmane. Noćenje.

4.dan – Velika Subota
Okupljanje grupe u jutarnjim časovima i odlazak u crkvu Svetog Spiridona. Jedinstvena je prilika prisustvovati svečanoj litiji kao i iznošenju moštiju Svetog Spiridona – čudotvorca, inače zaštitnika ostrva Krf. U 11č. prisustvovanje jedinstvenoj ceremoniji bacanja vrčeva. Po završetku ceremonije, slobodno vreme u gradu. Povratak u HOTEL.. Okupljanje grupe u 20:00 č i odlazak do grada Krfa. Na jednom od najlepših trgova u Evropi- Spianada , zajedno sa više desetina hiljada ljudi, pod svetlošću zapaljenih sveća bićemo deo veličanstvene i jedinstvene proslave Vaskrsa uz litiju. Zatim nastupa parada filharmonijskih orkestra sa nezaboravnim vatrometom koji će upotpuniti ovo magično veče. Povratak u apartmane. Noćenje.

5.– VASKRS – Nedelja
Okupljanje grupe u ranim jutarnjim časovima. Odlazak na Vaskršnju liturgiju u grad Krf. Vreme za obilazak ostrva. Fakultativni odlazak do najlepšeg zaliva na Mediteranu – Paleokastrica koji se nalazi na zapadnoj obali ostrva. Poseta manastiru presvete Bogorodice. Povratak u apart-hotel. U večernjim časovima fakultativna organizacija grčke večeri u tradicionalnoj taverni na Krfu. Povratak u apartmane. Noćenje

6.dan – Ponedeljak
Ujutru odlazak do luke, malo slobodnog vremena, te ukrcavanje na trajekt za Igumenicu. Odlazak do Soluna i obilazak crkve Svetog Dimitrija, te crkve Svete Sofije i mitropolije Solunske. Slobodno vreme te polazak u večernjim časovima za za Srbiju ka graničnom prelazu Evzoni.Nastavak puta kroz Makedoniju i Srbiju.

7.dan – Utorak
U vrlo ranim jutarnjim časovima dolazak u Beograd.
Plaćanje na rate do polaska ili do 15.08.2023. uz čekove.

LOV

Preporučujemo

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

NAPOMENA : Sajt je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično. Hvala na razumevanju.