Trebinje - Mostar - Sarajevo

više destinacija , BiH

već od 95€

Opis destinacije

Sarajevo je grad unikatnog šarma, zavodljive raznolikosti, neizveštačenog duha i dobrih ljudi. Ko nije bio, ne zna šta je propustio, a ko je jednom otišao – uvek mu se vraća. Zato ne propustite šarmanti vikend u ovom gradu, punom filigranskih nijansi, istorije i obeležja mnogih kultura. Trebinje je grad i opština u Republici Srpskoj (BiH). Smešten je ispod planine Leotar, na obodu Trebinjskog polja. Kroz grad protiče reka Trebišnjica. Od mora je udaljeno oko 25 km (putem do Dubrovnika). Za Trebinje se kaže da je grad sunca, kamena, vina i platana. Smatra se jednim od najlepših gradova Bosne i Hercegovine. Ekonomski je i kulturni centar regije Istočne Hercegovine. Mostar je privredno, kulturno, univerzitetsko i prometno turističko središte Hercegovine. Podignut u cvetnoj i vinorodnoj dolini reke Neretve ovaj grad je kamena ruža. Njegovu blagu klimu štite planine Velež, Čabulja i Hum. Nastao je oko Starog mosta koji je podignut 1566. u blizini nekadašnjeg lančanog mosta. Mostar je ime dobio po čuvarima mosta (mostarima) na obalama rijeke Neretve. Iz razdoblja osnivanja grada i osmanskog razdoblja ostali su vrijedni spomenici kulture.
  • Cenovnik
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
TREBINJE-MOSTAR-SARAJEVO
29.04-02.05.2023

CENA ARANŽMANA : 95€

ARANŽMAN OBUHVATA:
- prevoz autobusom turističke klase sa pratećom opremom,
- 1 noćenje sa doručkom u Trebinju,smeštaj u ½ ,1/3 i ¼  sobama sa kupatilom,lokacija:širi centar grada,
- 1 noćenje sa doručkom u Sarajevu,smeštaj u ½,1/3 i ¼ sobama sa kupatilom,loakcija:širi centar grada,
- Angažovanje vodiča tokom celog puta
- Obilasci prema programu,
- troškove organizacije

ARANŽMAN NE OBUHVATA :
- Ulaznice za kulturno-istorijske spomenike (plaćaju se na licu mesta)
- Fakultativni izlet do Vrela Bosne-5€ (minimum 30 prijavljenih putnika)
- Međunarodno zdravstveno osiguranje-nije obavezno,
- Individualne troškove

Doplata za 1/1 sobu 30€
1. DAN 29.04.2023. –KRUŠEVAC- ALEKSANDROVAC-TRSTENIK-TREBINJE
Polazak iz oko ponoći.Vožnja preko Čačka i Višegrada, sa usputnim pauzama radi odmora i obavljanja graničnih formalnosti.Nastavak putovanja za Trebinje. 

2. DAN 30.04.2023. – TREBINJE
Dolazak u  jutarnjim satima.Odlazak do izletišta Crkvina, gde se nalazi Hercegovačka Gračanica, verna kopija manastira Gračanica sa Kosova, u kojem je sahranjen Jovan Dučić, galerija pozlaćenih ikona i mauzolej pesnika Jovana Dučića. Sa ovog vidikovca se pruža prelep pogled na ceo grad, planinu Leotar, reku Trebišnjicu i stari kameni Arslanagića most iz XVI. Povratak u grad i obilazak najznačajnijih lokaliteta, šetnja ulicama starog grada, gradske zidine sa trgovima    "Trg Pesnika" gde su platani stari preko 100 godina, koji predstavljaju simbol grada. Na trgu se nalaze brojni pokloni pesnika Jovana Dučića svom gradu (Jelena Anžujska, Njegoševa bista, lavovi na ulazu u park). Smeštaj u hotel. Slobodno popodne. Noćenje.

3. DAN 01.05.2023.TREBINJE- MOSTAR-SARAJEVO
Posle doručka napuštanje hotela I obilazak manastira Tvrdoš. Nastavak puta do Mostara. Obilazak grada na Neretvi: obilazak građevina koje datiraju iz turskog doba: Stari most, kula Kalebija, Kula Herceguša, Sahat Kula, Kujundžiluk – stara mostarska čaršija nalazi se na levoj strani reke Neretve sa svojim radionicama i suvenirnicama gde ćemo napraviti pauzu za kafu i šoping. Polazak za Sarajevo.Po dolasku smeštaj u hotel,slobodno vreme. Noćenje.

4. DAN 02.05.2023.– SARAJEVO–VISEGRAD-TRSTENIK-ALEKSANDROVAC-KRUŠEVAC
Posle doručka razgledanje grada i šetnja najužim gradskim jezgrom:mostovi na Miljacki, Gradska većnica, Inat kuća, Latinski most, Baščaršija.Nakon obilaska slobodno vreme za individualne aktivnosti.Fakultativno:Vrelo Bosne. U popodnevnim časovima polazak za Srbiju. U Višegradu pauza za odmor i obilazak mosta na Drini i Andrićgrada. Dolazak oko ponoći.

- Aranžman se plaća u dinarskoj protivvrednost po srednjem kursu NBS na dan uplate.

- 35e prilikom rezervacije,ostatak u dve jednake mesečne rate po 30e

HIT

Video

Preporučujemo

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

NAPOMENA : Sajt je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično. Hvala na razumevanju.