Solun

Sretenje, Grčka

već od 375€

Opis destinacije

Solun je oduvek bio raskrsnica civilizacija, mesto gde se susreću Istok i Zapad, mešavina velikih kultura i religija. Danas je to grad raskošne lepote i gostoprimljivih ljudi sa svetski poznatim kulturnim nasleđem, pitomom mediteranskom klimom, prijatnim šetalištima uz more, nesvakidašnjim bogatstvom gastronomske ponude i zanimljivim dešavanjima tokom čitave godine. Kao najveći univerzitetski centar Grčke, sedište čuvenog Aristotelovog univerziteta, grad se može pohvaliti izuzetno živopisnim noćnim životom, ali i specifičnom atmosferom koju stvaraju umetnici, studenti i kulturni poslenici iz čitave Evrope.
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
GRČKA
SOLUN - USKRS I DAN RADA!!!

Avionom
TERMIN/USLUGA14.04.
17.04.
28.04.
01.05.
BROJ NOĆENJA33
LET DOSTUPAN
STANDARD - BB
PAKET ARANZMAN PO OSOBI375375
PAKET ARANZMAN TRECA OSOBA365365
DETE 0-2 GOD.3939
DETE 2-12 GOD.365365
PAKET ARANZMAN JEDNOKREVETNA SOBA559559

U cenu aranžmana je uračnuato:
- Avio prevoz na relaciji Beograd – Solun - Beograd redovnom linijom avio kompanije Air Srbija, - autobuski transfer na relaciji aerodrom – hotel - aerodrom u Solunu,
- smeštaj u dvokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa pomoćnim leţajem u izabranom hotelu na bazi 3 noćenja sa doručkom, asistenciju lokalnog predstavnika na srpskom jeziku za vreme boravka na destinaciji,
- panoramsko razgledanje grada, posetu Zejtilniku,
- avio takse 55,76€ (19,60 eur taksa Beogradskog aerodroma, 18,70 eur taksa Solunskog aerodroma, 4,48 eur bezbednosna taksa Beogradskog aerodroma, 0,98 eur naknada za unapređenje vazdušnog saobraćaja R. Srbije i YQ taksa 12 eur - aviokompanijska doplata za gorivo u slučaju poskupljenja goriva) - tako da ukupan iznos takse iznosi 55,76€ na dan
objavljivanja programa. Takse su podložne promenama, a visina iznosa doplate za gorivo zavisiće od poskupljenja cene goriva pred realizaciju leta, u odnosu na ugovorenu. Deca od 0 do 2 godine ne plaćaju takse. Tačan iznos doplata za gorivo će biti poznat najkasnije 5 dana pred polazak, a o čemu će putnici tada biti i obavešteni.

U cenu aranžmana nije uračunato:
- Međunarodno putno osiguranje sa ili bez pokrića Covid-19,
- obaveznu boravišnu taksu u iznosima od 0,5 € za hotele sa 1* ili 2*, 1,5 € za hotele sa 3*, 3 € za hotele sa 4*, 4 € za hotele sa 5*, po danu, po smeštajnoj jedinici, u zavisnosti od kategorizacije smeštajnog objekta boravka, koja se plaća na licu mesta,
- fakultativne izlete (u organizaciji lokalne agencije inopartnera) kao i potrebne ulaznice za kulturno istorijske spomenike,
- individualne i ostale nepomenute troškove.

FAKULTATIVNI IZLETI (cene fakultativnih izleta su informativnog karaktera i podložne su promenama):
1. VERGINA (arheološko nalazište) – odrasli 20 € po osobi / deca do 11.99 god - 15 € (ulaznica nije uključene u cenu i iznosi oko 6 eur po osobi, plaća se na licu mesta)
2. METEORI – odrasli 35 € po osobi / deca do 11.99 god. - 30 € (ulaznice za manastire nisu uključene u cenu, iznose oko 3 eur po manastiru, plaćaju se na licu mesta)

Cena fakultativnih izleta zavisi od broja prijavljenih putnika, a za fakultativne izlete neophodan minimum je 20 putnika.

U slučaju manjeg broja prijavljenih, cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije inopartnera i organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate. Molimo da uzmete u obzir da usled praznika, neki od manastira na Meteorima, neće biti otvoreni za posetioce.
Prijave i plaćanje izleta vrše se na licu mesta predstavniku agencije inopartnera.
Hotel VERGINA 3* - gradski hotel koji se nalazi u širem centru Soluna, od Aristotelovog trga udaljen oko 1 km. U sklopu hotela nalazi se restoran i bar. Sve sobe su dvokrevetne ili dvokrevetne sa pomoćnim ležajem, opremljene TWC-om, TVom, telefonom, mini barom (posebno se plaća), WIFI. Usluga: noćenje sa doručkom (švedski sto - samoposluţivanje).
https://vergina-hotel.gr/

Hotel EL GRECO 3* superior – gradski hotel koji se nalazi u centru Soluna, od Aristotelovog trga udaljen oko 800 m. U sklopu hotela nalazi se restoran sala, Wi-Fi na recepciji hotela, teretana, sauna, parking (uz doplatu na licu mesta). Sve sobe su dvokrevetne ili dvokrevetne sa pomoćnim ležajem, opremljene TWC-om, satelit TV-om, telefonom, mini barom (uz doplatu na licu mesta). Usluga: noćenje sa doručkom (švedski sto - samoposluţivanje). www.hotelelgreco.gr
1. DAN – BEOGRAD - SOLUN: Individualni dolazak na aerodrom "Nikola Tesla", dva sata pre poletanja aviona, najkasnije u 11h25 časova. Individualna prijava za let i predaja prtljaga. Pasoške i carinske formalnosti. Poletanje aviona za Solun u 13h25 časova (let JU522). Dolazak u Solun u 15h30 časova-lokalno vreme. Pasoške i carinske formalnosti. Okupljanje sa vodičem u holu za međunarodne dolaske. Organizovan transfer sa PANORAMSKIM RAZGLEDANJEM GRADA autobusom (crkve Sv.Dimitrija,Trijumfalne kapije, Aristotelovog trga, Bele Kule, Rotonde, Galerijevog luka, gradskih zidina...). Nakon razgledanja, transfer do hotela. Smeštaj. Slobodno vreme za individualne akrivnosti. Noćenje

2. DAN  - SOLUN – VERGINA - SOLUN: Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili preporučujemo fakultativni izlet do impozantne VERGINE, udaljene od Soluna oko 80km. Vergina se od 1996. Godinenalazi na UNESCO-voj listi svetske baštine. Arheološki lokalitet na kome se putuje kroz vreme, gde se nalazi velika grobnica makedonskih kraljeva, uključujući i grobnicu Filipa II, oca Aleksandra Makedonskog, kao i ostaci drevnog izgubljenog grada Aigai (Αιγαί). Povratak u Solun. Noćenje.

3. DAN  - SOLUN – METEORI – SOLUN: Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativni izlet do veličanstvenih METEORA. Obilazak METEORA sa posetom jednom od srednjevekovnih vizantijskih manastira (Sv. Trojica, Varlam, Veliki Meteori...) sagrađenih na visokim stenama, starim nekoliko miliona godina. Nakon posete jednom od manastira izlet nastavljamo posetom jednoj od poznatih radionica ikona u Kalambaki. Slobodno popodne za individualne aktinvnosti. Povratak u hotel. Noćenje.

4. DAN - SOLUN – ZEJTILNIK - BEOGRAD: Doručak. Odjava iz hotela. Napuštanje soba do 10.00 h. Poseta Srpskom vojničkom groblju ZEJTINLIK. Kompleks groblja podignut je na prostoru gde se od 1916. godine nalazila glavna vojna poljska bolnica za srpske vojnike. Danas se na tom mestu nalaze grobovi srpskih, francuskih, italijanskih, engleskih i ruskih vojnika, koji su stradali u proboju Solunskog fronta, u I svetskom ratu. Nakon posete predviđeno je slobodno vreme za individualne aktivnosti do vremena predviđenog za organizovan transfer na aerodrom. Poletanje aviona JU 523 za Beograd u 15.45h i očekivano vreme sletanja na aerodrome Nikola Tesla oko 16.15h (lokalna vremena prema objavljenoj satnici avio kompanije). Kraj programa.
– 50% prilikom prijavljivanja, ostatak najkasnije 15 dana pre datuma polaska na put.

– Čekovima građana

– Platnim karticama: DINA, MASTER, MAESTRO, VISA

– Placanje se vrsi iskljucivo u dinarskoj protivrednosti po srednjem kursu Narodne Banke Srbije na dan uplate. 

TLL

Video

Preporučujemo

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

NAPOMENA : Sajt je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično. Hvala na razumevanju.