Solun

Solun, Grčka

već od 149€

Opis destinacije

Solun je oduvek bio raskrsnica civilizacija, mesto gde se susreću Istok i Zapad, mešavina velikih kultura i religija. Danas je to grad raskošne lepote i gostoprimljivih ljudi sa svetski poznatim kulturnim nasleđem, pitomom mediteranskom klimom, prijatnim šetalištima uz more, nesvakidašnjim bogatstvom gastronomske ponude i zanimljivim dešavanjima tokom čitave godine. Kao najveći univerzitetski centar Grčke, sedište čuvenog Aristotelovog univerziteta, grad se može pohvaliti izuzetno živopisnim noćnim životom, ali i specifičnom atmosferom koju stvaraju umetnici, studenti i kulturni poslenici iz čitave Evrope.
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
TERMINI PUTOVANJAHOTELCENA PO OSOBISPECIJALNA PONUDA
PRVI MAJ: 30.04-04.05.20243*159€149€
Plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu NBS na dan uplate

DOPLATE I POPUSTI:
- doplata za 1/1 sobu 75 €,
- popust za decu do 12 godina u pratnji dve odrasle osobe 15 €,
- doplata za polazak iz Novog Sada 20 eura.

ARANŽMAN OBUHVATA:
- prevoz modernim turističkim autobusima (tv, klima, dvd),
- dva noćenja sa doručkom (kontinentalni švedski sto) u Solunu u hotelu sa 3*,
- smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobama,
- razgledanja i obilaske prema programu,
- usluge vodiča tokom putovanja,
- troškove organizacije putovanja.

 ARANŽMAN NE OBUHVATA:
- boravišna taksa (plaća se na recepciji hotela po dolasku), po sobi, ukupno za 2 noći za hotel 3*- 3 €,
- Međunarodno zdravstveno osiguranje: za osobe od 0 do 19 godina 524,00 dinara, od 19 do 75 godina 766,00 dinara i od 75 godina 1.855,00 dinara
- fakultativne izlete.

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA (deca 2-12 godina ostvaruju popust):
- Meteori – 40 € odrasli / 30 € deca + ulaznice 3 € po manastiru
- Olimp, Litohoro, Katerini – 30 € odrasli / 20 € deca

Minimum za realizaciju fakultativnih programa je 25 putnika.
Hotel Vergina 3* - Nalazi u centru Soluna na par minuta hoda od Trga Vardari i glavne ulice 'Via Egnatia'. Svaka soba ima SATTV, klima uređaj, telefon, kupatilo, fen za kosu. Restoran, koktel bar, ostava za čuvanje prtljaga, sef, internet, parking. Više informacija o hotelu na www.vergina-hotel.gr
1. dan BEOGRAD
Polazak iz Beograda u 21:00 h (vreme polaska je podložno promeni) sa parkinga Muzeja 25.maj - Kuća cveća. Vožnja kroz Srbiju i Severnu Makedoniju sa kraćim zadržavanjima radi odmora. Noćna vožnja.

2. dan SOLUN - ZEJTINLIK
Dolazak u Solun u prepodnevnim časovima. Obilazak srpskog vojničkog groblja “Zejtinlik”. Panoramsko razgledanje grada: Bela kula, Rotonda, Galerijusov Slavoluk… Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

3. dan SOLUN – LITOHORO - KATERINI – SOLUN
Doručak. Nakon doručka slobodan dan ili mogućnost organizovanja fakultativnog izleta za Olimp i Katerini. Mitska planina Olimp, dom dvanaest bogova je i važan nacionalni park, a Mitikas je najviši vrh Grčke (2917m). Obilazak novog manastira Svetog Dionisija, mesta Litohoro na padini Olimpa i nakon toga odlazak do Katerinija. Živopisni gradić Katerini je glavni grad oblasti Pijerija i poznat je našim turistima koji letuju na obali Olimpske rivijere. Posebnu draž ovom zanimljivom mestu podno mitske planine Olimp daju i bogate zelene površine, parkovi, fontane i vodopadi... Povratak u Solun. Noćenje.

4. dan SOLUN – METEORI
Doručak. Napuštanje hotela. Mogućnost organizovanja fakultativnog izleta na Meteore – pravoslavno manastirsko naselje, smešteno u blizini grada Kalambake, u Tesalijskoj ravnici. Manastiri su poznati po svom nesvakidašnjem položaju na stenama i smatraju se najvrednijom skupinom manastira u Grčkoj, nakon Svete gore. Ukupno postoji 6 manastira, četiri muška i dva ženska: Preobraženje, Varlam, Sveti Nikola Anapavsis, Rusanu, Sveta Trojica i Sveti Stefan i na spisku su kulturne baštine UNESCO-a. Povratak u Solun. Polazak za Srbiju.

5. dan BEOGRAD
Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim časovima.
- 30% prilikom rezervacije, a ostatak 10 dana pre putovanja;

- 30% prilikom rezervacije, a ostatak na 4 jednake rate čekovima građana;

- Platnim karticama (Dina, Visa, Master, Maestro);

PLN

Preporučujemo

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

NAPOMENA : Sajt je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično. Hvala na razumevanju.