Sardinija i Korzika

više destinacija, Italija i Francuska

već od 399€

Opis destinacije

Vreme je da za Vas uradite nešto posebno... Da se obogatite lepim predelima i sjajnim pričama... Ovo putovanje je za prave sladokusce... Ispunjeno je lepim pričama, fantastičnim predelima, dobrim vinima... Vodimo Vas na ostrvo uspomena koje i danas čuva tajne u svojoj unutrašnjosti... Tajne misteriozne civilizacije Nuraga, ponos drevnih Sarda... Ostrvo pripada Italiji, ali je u svemu drugačije od kulture kopna... Algero je grad u kojem još uvek govore Katalonskim jezikom. To je prestonica skupocenih korala... Kastelsardo oduzima dah svojom lepotom, a noću šetati njegovim ulicama pod specijalnom dekorativnom rasvetom, znači zaroniti u sasvim drugačiji svet ispunjen ushićenjima... Kaljari je prava prestonica, živa luka sa mirisom mora... Grad specifičnih prostora i sjajnih vidikovaca... Porto Ćervo je ekskluzivno letovalište na čuvenoj Smaragdnoj obali… A onda sledi odlazak na Korziku! Dok feribot bude prilazio ovom Francuskom ostrvu, oduzeće Vam dah pogled na utvrđeni grad Bonifaćio i panorama 70 metara visokih klifova koji se okomito survavaju u more... Zaista prizor za sećanje! Na Korzici ćemo posetiti i njen prelepi glavni grad Ajačio sa čudesnim mediteranskim duhom. Putovanje za sećanje!
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
9 DANA AUTOBUSOM I FERIBOTOM / 4 + 2 NOĆENJA 
26. APRIL – 4. MAJ 2024. – Prvomajski praznici
LIVORNO – ALGERO – KALJARI – BONIFAČO – PORTO ĆERVO - OLBIJA – SASARI –PORTO TORES - FERARA

CENA ARANŽMANAPAKET IZLETA za uplate u agenciji
redovna cena 439 € sniženo 399 €umesto 230 € samo 180 €

Ova cena uključuje i predviđene izlete:
- Izlet do Kaljarija prema programu putovanja
- Izlet na Korziku prema programu putovanja
- Izlet do Olbije i Porto Ćerva / Smaragdne obale prema programu putovanja
- Izlet Porto Tores – Sasari prema programu putovanja

Cena aranžmana uključuje:
- Prevoz visokopodnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (klima/grejanje, audio-video oprema)
- prevoz feribotima na relaciji Livorno– Sardinija- Livorno
- 4 noćenja sa doručkom (kontinentalni- klasičan način usluživanja) u hotelu sa 3*** u regiji Kastelsarda
- smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobe sa kupatilom (1/2 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili  francuskog ’’queen size’’ ležaja. 1/2+1 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja, sa pomoćnim ležajem, manjih dimenzija od redovna dva– fotelja na razvlačenje, forma poljskog žičanog kreveta ili sl; što može bitnije ugroziti komfor treće osobe!)
- usluge profesionalnog turističkog vodiča
- obilaske Livorna, Algera i Ferare prema programu
- organizacione troškove

Cena aranžmana ne uključuje:
- Sve druge nepomenute usluge
- Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
- Obavezno međunarodno zdravstveno osiguranje koje pokriva osiguranu sumu od 30.000 € (može se dobiti u agenciji po ceni od oko 1600 dinara)
- Doplata za smeštaj u kabinu na feribotu tokom noćnih plovidbi Livorno – Sardinija - Livorno – SMEŠTAJ U DVOKREVETNOJ KABINI PO OSOBI 90€ ZA OBA NOĆENJA // SMEŠTAJ U TROKREVETNOJ KABINI PO OSOBI 80€ //  SMEŠTAJ U ČETVOROKREVETNOJ KABINI PO OSOBI 70€ ZA OBA NOĆENJA – OBAVEZNA REZERVACIJA I PLAĆANJE U AGENCIJI 15 DANA PRE PUTOVANJA! 1/3 I 1/4 KABINE IMAJU 1-2 LEŽAJA NA SPRAT!!! AGENCIJA MOŽE DA ASISTIRA U SPAJANJU ZA KABINE!
- Doplata za jednokrevetnu sobu: 150€
- Doplata za dodatno sedište u autobusu: 150€
- OBAVEZNA DOPLATA za gradske turističke takse u ukupnom iznosu od 20 € po osobi - PLAĆANJE NA LICU MESTA NA RECEPCIJI HOTELA!
U slučaju da paket izleta nije rezervisan prilikom prijave i plaćen u agenciji, cene fakultativnih izleta za uplate na licu mesta su:
- Izlet do Kaljarija sa navedenim obilascima– 50€
- Izlet na Korziku prema programu putovanja – 90€ (za ovaj izlet nije moguće prijavljivanje na licu mesta! Oni koji ne žele da uplate paket izleta, a žele da idu na Korziku, po ovoj navedenoj ceni uplaćuju taj izlet u agenciji i to minimum 15 dana pre polaska na putovanje!)
- Izlet do Smaragdne obale sa posetom Porto Ćervu– 50€
- Izlet Porto Tores– Sasari– 40€
Hotel "ARIADIMARE"  3*** (https://www.ariadimari.it/en/home-hotel-ariadimari-sardinia/) ili sličan
Smešten u modernoj zgradi u malom selu Valedoria, na severu Sardinije i na samo 1 km od mora, hotel Ariadimari nudi besplatan bežični internet u celom objektu. Hotel poseduje standardni sadržaj u vidu lobija sa dnevnim boravkom, recepcije otvorene 24 sata. Ujutro vas očekuje kontinentalni (slatki) doručak u kojem, kada je lepo vreme, možete uživati na predivnoj verandi ispred bazena. Sve sobe su 1/2 ili 1/2+1 (sobe 1/2+1 su sa pomoćnim ležajem koji je manjih dimenzija što ugrožavati komfor treće osobe). Sve sobe poseduju kupatilo sa tuš-WC, TV, telefon, klima uređaj, fen za kosu, mini frižifer, ketler.

1. dan (petak 26. april) Polazak iz Novog Sada (AS „Vojvodina“) i iz Beograda (Sava centar) oko 22h. Noćna vožnja preko Hrvatske i Slovenije uz kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.

2. dan (subota 27. april)   LIVORNO   Dolazak u LIVORNO u popodnevnim satima. Organizovana šetnja gradom uz razgledanje: Katedrala, Piazza Grande, Nova tvrđava i kvart Mala Venecija... Slobodno vreme za odmor, šetnju, uživanje... Preporuka: prošetajte se do prelepe terase Maskanji koja predstavlja lep vidikovac ka otvorenom moru. U 19 h polazak ka luci ukrcavanje na feribot. Nakon prolaska neophodne procedure sledi ukrcavanje na feribot. Za one koji su odabrali tu opciju, sledi smeštaj u kabine. Noćna plovidba. Tirenskim morem kraj ostrva Elba, Tirenskog arhipelaga i Korzike...

3. dan (nedelja 28. april) ALGERO– regija KASTELSARDO     Uplovljavanje na Sardiniju oko 8h. Iskrcavanje sa feribota i nastavak putovanja autobusom. Odlazak do srednjovekovnog gradića ALGERO. Algero je po mnogima najlepši grad na Sardiniji i jedini grad na ostrvu u kojem se još uvek koristi katalonski jezik. Slobodno vreme u glavnoj ulici Karlo Alberto, uz uživanje u trgovinama sa nakitom od skupocenih korala… Odlazak iz Algera u 14h. Smeštaj u hotel u regiji Kastelsarda posle 16h. Odmor. Noćenje.

4. dan (ponedeljak 29. april) KALJARI Doručak. Polazak u 9h na celodnevni fakultativni izlet do Sardske prestonice KALJARIJA. Putovanje središnjim planinskim delom ostrva ka krajnjem jugu. Po dolasku, kraći obilazak grada uz razgledanje: Municipio– palata eklektičkog stila sa sjajno izvedenom fasadom; trgovačka zona Largo Karlo Feliće, živopisni trg Jene, Kastel– srednjovekovno utvrđenje na uzvišici, Kula slonova, katedrala Svete Marije, vidikovac... Slobodno vreme za individualne aktivnosti, šetnje i uživanje u sjajnom živopisnom lučkom gradu. Polazak ka hotelu u 18h. Povratak do 22h. Noćenje.

5. dan (utorak 30. april) KORZIKA/ BONIFAČO Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti, ili polazak u 7:30h ujutro na fakultativni izlet na Korziku. Odlazak do luke ukrcaja Santa Tereza Galura. Prelazak preko moreuza Bonifačio (plovidba 1 sat). Dolazak u BONIFAČO na Korzici. Šetnja do utvrđenog Gornjeg grada koji se nalazi na okomitim liticama iznad zaliva i luke. Slobodno vreme za uživanje u zaista jedinstvenom ambijentu Gornjeg grada i Starog grada koji se nalazi uz luku. Polazak iz Bonifačija ka Sardiniji u 15h. Plovidba preko moreuza Bonifačija 1 sat. Povratak u hotel oko 18h. Noćenje.

6. dan (sreda 1. maj) OLBIJA– PORTO ĆERVO  Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, ili polazak u 9h na celodnevni fakultativni izlet. Putovanje do OLBIJE. Kraći organizovani obilazak grada uz razgledanje: bazilika San Semplićio iz 11. veka, crkva Sv. Pavla, Gradska kuća... Slobodno vreme za individualne aktivnosti, šetnju, odmor, možda i posetu znamenitom Arheološkom muzeju... Popodne, u 14h odlazak do ekskluzivnog turističkog naselja PORTO ĆERVO koje predstavlja sedište fantastične regije Kosta Smeralda (Smaragdna obala). Boravak u Porto Ćervu do 16:30h i povratak u hotel oko 18h. Noćenje.

7. dan (utorak 2. maj) PORTO TORES– SASARI– GOLFO ARANČI     Doručak. Odjava iz hotela do 9h. Slobodno vreme ili polazak na fakultativni izlet. Odlazak do obližnje živopisne luke PORTO TORES kojom dominira srednjovekovni Aragoneze toranj. Slobodno vreme 2 sata. Potom sledi odlazak u SASARI. Po dolasku, sledi kraći obilazak grada uz razgledanje: Katedrala Sv. Nikole iz 13. veka, Gradska kuća, Vojvodina palata, trg Italije... Slobodno vreme do 16h. Polazak ka luci Golfo Aranči. Dolazak oko 19h i ukrcaj na feribot za Livorno. Noćna plovidba Tirenskim morem.

8. dan (petak 3. maj) LIVORNO– FERARA   Iskrcavanje u Livornu u jutarnjim časovima (oko 8h). Po iskrcaju sa feribota, polazak autobusom ka FERARI. Dolazak oko 11:30h. Po dolasku sledi kraći obilazak istorijskog centra grada sa Katedralom, zamka Largo porodice d’Este, spomenik Savanaroli... Slobodno vreme 2 sata. Nastavak putovanja ka Srbiji u 14:30h. Putovanje preko Padove, Venecije, Trsta... Noćna vožnja preko Slovenije i Hrvatske.

9. dan (subota 4. maj) Povratak u Novi Sad/ Beograd u prepodnevnim satima. Kraj putovanja.
– 40% prilikom prijavljivanja, ostatak najkasnije 7 dana pre datuma polaska na put.

– Čekovima građana : prilikom rezervacije plaća se 40% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 20.u mesecu, a najkasnije do 20.10.2024.

– Platnim karticama: DINA, MASTER, MAESTRO, VISA

– Sve cene su izražene u eurima, a plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu NBS na dan uplate

FNT

Preporučujemo

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

NAPOMENA : Sajt je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično. Hvala na razumevanju.