Rim

Rim, Italija

već od 459€

Opis destinacije

Rim - glavni grad Italije i regije Lacio. Grad fascinatne lepote, pokrivene patinom prošlih vekova. Smešten na reci Tibar, Rim je nastao pre 28 vekova i sa punim pravom nosi epitet Večnog grada. Po legendi, Rim je osnovao, 753. godine pre nove ere, Romul nakon što je ubio svoga brata Rema. Dvojicu braće othranila je vučica, koja je i danas simbol grada. Nekada je bio administrativni centar moćne Rimske Imperije. Jedan od najpoznatijih simbola Rima je Koloseum, najveći amfiteatar ikada sagrađen u Rimskom Carstvu. Rim je poznat i po veličantvenim trgovima-Piazza Navona, Piazza di Spagna, Campo de' Fiori, Piazza Venezia, Piazza Farnese i Piazza della Minerva. Najizrazitiji predstavnik barokne umetnosti je slavna Fontana di Trevi, delo italijanskog arhitekte Nikole Salvija. Rim se prostire na sedam brežuljaka- Kapitol, Palatin, Aventin, Celij, Eskvilin, Viminal, Kvirinal.
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
Cenovnik
TERMIN / SOBA21.03.24.
24.03.24.
Jednokrevetna soba, Standard€539
Dvokrevetna soba, Standard€459
Dvokrevetna soba sa pomoćnim ležajem, Standard€459

U CENU ARANŽMANA JE URAČUNATO ZA POLASKE  WIZZ AIR:
- avionski prevoz na relaciji Beograd - Rim - Beograd kompanijom Wizz Air 
- aerodromske takse i obavezno osiguranje u avio saobraćaj
- autobuski transfer aerodrom - hotel - aerodrom sa panoramskim razgledanjem grada na srpskom jeziku 
- troškove organizacije i vođenja aranžmana 
- Asistencija lokalnog vodiča na srpskom jeziku (ne podrazumeva svakodnevnu i celodnevnu asistenciju)
- Smeštaj u hotelu 3*, u užem gradskom području Rima, u dvokrevetnim sobama, na bazi 3  noćenja sa kontinentalnim doručkom. (Tačno ime hotela u kojem će putnici biti smešteni će biti poznat najkasnije 5 dana pre polaska na putovanje).

VAŽNA NAPOMENA ZA POLASKE  WIZZ AIR:
- U cenu aranžmana je uključen samo ručni prtljag dimenzije 40 x 30 x 20 cm koji može biti torba za laptop, ženska tašna ili mali ranac. Prtljag mora da stane ispod sedišta ili ispred vas.
- Dodatni prtljag je moguće platiti na aerodromu i tom prilikom će se primenjivati trenutno važeće cene kompanije WizzAir i aerodrome "Nikola Tesla".

NAPOMENA:PUTNICI SE SAMI ČEKIRAJU NAKON DOBIJANJA DOKUMENTACIJE /VAŽI ZA WIZZ AIR

Cena ne uključuje
- međunarodno zdravstveno osiguranje 
- ulaznice i fakultativne izlete 
- obaveznu gradsku komunalnu taksu za Rim i okolinu za boravak od 01.10.2023 taksa iznosi u hotelima sa 3* – 6 € po noćenju / po osobi, a za boravak u hotelima sa 4* – 7.5 € po noćenju / po osobi – plaća se na recepciji hotela

Popusti i doplate:
- treća odrasla popust 10 eur
- dete 2-12 god popust 20 eur (sa 2 odrasle)
- deca 0-2 god. 39 eur na polascima AIR SERBIA, 49 eur na polascima WIZZ AIR

FAKULTATIVNI IZLETI (MINIMUM 10 PRIJAVLJENIH)
- Vatikan (sa ulaznicom i lokalnim vodičem na srpskom jeziku) – 55 € odrasli/50 € deca – odlazak metroom, karta uključena u cenu, povratak individualni 
- “Koloseum i Forum” (sa ulaznicom i lokalnim vodičem na srpskom jeziku) – 50 € odrasli/45 € deca 
- Tivoli (sa ulaznicom) – 55 € odrasli /45 € deca
- Pešačko razgledanje grada – 25 € odrasli / 10 € deca
- Rim noću - 30 € odrasli / 20 € deca

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA:
Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Realizacija fakultativnih izleta biće uslovljenatrenutnom epidemiološkom situacijom i merama koje budu važile u trenutku putovanja. Cena se uglavnom sastoji od troškovarezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije... Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera Organizatora putovanja. Svu odgovornost prilikom izvodjenja fakultativnih izleta snosi ino-partner.
Hotel 3* iz ove ponude imaju restoran ili prostor u hotelu gde se služi doručak, a svaka soba ima tuš/WC. Smeštaj je u nekom od navedenih hotela do popune mesta.Travelland doo zadržava pravo zamene hotela sličnim hotelom iste ili više kategorije od navedenih hotela.

Siracusa hotel 3* http://raelihotels.it/en/raeli-hotels/hotel-siracusa

Centralno lociran hotel iz poznatog lanca Raeli, nalazi se u neposrednoj blizini Termini stanice od trga Republike je udaljen oko 10 minuta hoda. Sadrži recepciju, restoran, bar, bežični internet. Sobe su standardno opremljene kupatilo (T/WC), klima, TV i sef. Doručak je kontinentalni - samoposluživanje

Hotel Lazio 3* https://www.raelihotels.it/en/hotel-lazio/index  

Hotel je deo lanca Raeli, u blizini Termini stanice.Hotel ima recepciju i salu za doručak. Objekat nudi klasično uređene smeštajne jedinice , svaka sa kupatilomi , flat-screen TV. Doručak je kontinentalni - samoposluživanje.

Hotel Centar 1,2,3 3* https://www.centerhotelrome.com/ Hotel se sastoji iz tri zgrade koje su u neposrednoj blizini. Od Termini stanice udaljene su oko 800 m .Raspolaže recepcijom i salom za doručak.Sobe su sa kupatilom (T/WC), TV . Doručak je kontinentalni - samoposluživanje.

Osimar 3*http://www.osimarhotel.com/ Hotel je povezan je gradskim prevozom sa centrom grada. Raspolaže recepcijom i restoranom. Sobe su sa kupatilom (T/WC), TV . Doručak je kontinentalni - samoposluživanje.

B&B Hotel Roma Pietralata 3* https://www.hotel-bb.com/it/hotel/roma-pietralata Hotel je deo lanca B&B povezan je gradskim prevozom sa centrom grada, metro stanica je prekoputa hotela. Raspolaže recepcijom i restoranom. Sobe su sa kupatilom (T/WC), TV . Doručak je kontinentalni - samoposluživanje.

Ih Hotels Roma Z3 4*https://www.ih-hotels.com/it/i-nostri-aberghi/roma/ih-hotels-roma-z3.html?utm_source=google&utm_medium=organic&utm_campaign=gmb Hotel je moderno uredjen,povezan gradskim prevozom sa gradom. Raspolaže recepcijom i restoranom. Sobe su lepo uredjene i standardno opremljene kupatilom (T/WC), TV . Doručak je kontinentalni - samoposluživanje.

Hotel Regio 3* https://www.raelihotels.it/en/hotel-regio/ Hotel je deo lanca Raeli i nalazi se na par min šetnje od Termini stanice. Raspolaže recepcijom i restoranom. Sobe su standardno opremljene kupatilom (T/WC), TV . Doručak je kontinentalni - samoposluživanje.

Hotel San Marco 3* https://www.hotelsanmarcoroma.com/ 

Nalazi se u neposrednoj blizini stanice Termini .Hotel ima recepciju, restoran. Sobe su standardno opremljene kupatilo (T/WC), TV, klima, fen, telefon I besplatan bežični internet. Doručak je kontinentalni, samoposluživanje

Hotel Noto 3* https://www.notohotelroma.it/ Hotel Noto se nalazi na 400 metara od Železničke stanice Termini u Rimu. Objekat pripada lancu hotela Raeli i nudi klasično uređene smeštajne jedinice , svaka sa kupatilomi fenom za kosu , flat-screen TV, sef i frižider. Španske stepenice se nalaze na 2 stanice vožnje metroom od hotela.Doručak je kontinentalni - samoposluživanje.

Floridia hotel 3* https://www.floridiahotelroma.it/ Floridia hotel 3* nalazi se u renoviranoj zgradi iz XIX veka. Hotel je iz poznatog lanca Raeli, nalazi se na 5 min lagane šetnje od Termini stanice. Sadrži recepciju, restoran, bar, bežični internet. Sobe su standardno opremljene kupatilo (T/WC), klima, TV . Doručak je kontinentalni - samoposluživanje.

Siracusa hotel 3* http://raelihotels.it/en/raeli-hotels/hotel-siracusa Centralno lociran hotel iz poznatog lanca Raeli, nalazi se u neposrednoj blizini Termini stanice od trga Republike je udaljen oko 10 minuta hoda. Sadrži recepciju, restoran, bar, bežični internet. Sobe su standardno opremljene kupatilo (T/WC), klima, TV i sef. Doručak je kontinentalni – samoposluživanje.

Donatello 3* https://www.donatellorome.com/
Hotel se nalazi 2 stanice vožnje od Železničke stanice Termini . Hotel raspolaze recepcijom, salom za dorucak , wi-fi je dostupan na recepciji. Svaka soba je sa kupatilom tuš/WC , sat TV .Doručak – kontinentalni, sladak, švedski sto.

HOTEL MILO 3* http://www.hotelmilo.com/accommodation/ Nalazi se na par minuta hoda od stanice Termini. Hotel raspolaze recepcijom, salom za dorucak , wi-fi je dostupan na recepciji. Sobe su prostrane i svaka je sa kupatilom tuš/WC , sat TV i mini barom. Doručak – kontinentalni, sladak, švedski sto

CASA SAN JUAN DE AVILA –no category –u rangu 3* https://www.casasanjuandeavila.org/ Casa San Juan De Avile – u rangu boljih hotela 3*, nije zvanično kategorisan.Nalazi se na odličnoj lokaciji ,na oko 3 km od Vatikana i na 700 m metro stanice Cornelia. Raspolaže recepcijom , salom za doručak , bazenom i barom.Lepo uređenih soba ima 96 . Svaka je sa kupatilom (tuš/WC ) ,toaletnim priborom i fenom, FLAT TV i klima uređajem. Doručak – kontinentalni švedski sto
DAN 1.
BEOGRAD-RIM-RAZGLEDANJE GRADA
WIZZ AIR

Individualni dolazak na aerodrom "Nikola Tesla", tri sata pre poletanja aviona, najkasnije u 03h časova ujutru. Individualna prijava za let i predaja prtljaga. Pasoške i carinske formalnosti. Poletanje aviona za Rim u06h10 časova (let W68328). Dolazak u Rim, aerodrom Leonardo da Vincci-Fiumicino, u 07h50 časova-lokalno vreme. Pasoške i carinske formalnosti. Okupljanje sa vodičem u holu za međunarodne dolaske. Polazak na panoramsko razgledanje Rima, na srpskom jeziku. Transfer do hotela u Rimu. Smeštaj u sobe. Slobodno vreme. Noćenje.

DAN 2.
RIM-VATICAN
Doručak. Slobodno vreme. Mogućnost organizovanja fakultativnih izleta i poseta: crkva Svetog Petra i Vatikanski muzeji. Najmanje i verovatno najuticajnije države na svetu, sedište poglavara Rimokatoličke crkve. U okviru obilaska se mogu videti zbirke antičkih statua, geografskih mapa iz 16. veka, sale sa tapiserijama i na kraju obilazak najveće crkve na svetu, crkve Svetog Petra.  Slobodno vreme. Noćenje.

DAN 3.
RIM-KOLOSEUM -TIVOLI
Doručak. Slobodno vreme. Mogućnost organizovanja fakultativnih izleta i poseta Koloseum, Forum Romanum, u okviru kog se obilaze najnačajniji lokaliteti starog Rima poput moćnog Koloseuma, očuvanog svedoka najvećih igara u tadašnje vreme - borbe gladijatora, breg Palatino gde je po legendi vučica odgajila mitske osnivače grada Romula i Rema i foruma centra političkog, društvenog i komercijalnog života starih rimljana. Zatim Tivoli i poseta fontanama kompleksa „Villa D' Este". U vili je živeo kardinal Hipolit II D' Este, a u istoj je ugostio pape, kraljeve i prinčeve, vojvode i čuvene umetnike. Palatu krase mnogobrojni mozaici koji predstavljaju slike iz svakodnevnog života. Jedinstvena je zbog više stotina monumentalnih fontana, od kojih su najlepše one koje su izgrađene u baroknom stilu i imitiraju zvukove kao što su cvrkut ptica ili orgulje. Noćenja.

DAN 4.
RIM-BEOGRAD
Doručak.Napuštanje soba. Transfer na aerodrom Leonardo da Vinci-Fiumicino i dolazak dva sata pre poletanja aviona. Individualna prijava za let (čekiranje) i predaja prtljaga. Pasoške i carinske formalnosti. Poletanje aviona za Beograd u 08h25 časova-lokalno vreme (let W6 8327). Dolazak u Beograd u 10h05 časova. Po dolasku u Beograd, pasoške formalnosti, preuzimanje prtljaga i carinska kontrola. Završetak programa. 
 Plaćanje aranžmana je u dinarskoj protivvrednosti na dan uplate po sredjem kursu NBS na dan uplate.

- gotovinski - uplata avansa od najmanje 40% od ukupne cene aranžmana, prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje.
- uplatom preko računa - uplata avansa od najmanje 40% od ukupne cene aranžmana, prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje.

TLL

Preporučujemo

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

NAPOMENA : Sajt je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično. Hvala na razumevanju.