Pariz

Pariz, Francuska

već od 645€

Opis destinacije

Pariz – Poznat kao “grad svetlosti”, jedan je od najpoznatijih turističkih centara Evrope, ali i u svetu. Grad ljubavi i romantike, grad umetnika, burnog noćnog života, visoke mode i izuzetne kuhinje nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Popnite se na vrh Ajfelove kule ili zvonik katedrale Notre Dame de Paris odakle je provirivao Kvazimodo; prošetajte najpoznatijom avenijom Evrope - Jelisejskim poljima i obližnjim ulicama koje odišu luksuzom i otmenošću; provozajte se brodićem po Seni i mahnite Kipu slobode; ili se pak nasmešite Mona Lisi u muzeju Luvr, nezaobilaznoj atrakciji za milione posetilaca iz celog sveta. Versaj, veličanstveni dvorac Luja XIV, čuven po svojoj lepoti I događajima koji su se tu odigrali i njenu Galeriju ogledala nikako ne propustite. I da, pokušajte da se ne izgubite šetajući takozvanim “zelenim tepihom” dvorskog parka, razgledajući sve fontane i skulpture napravljene u slavu i veličanje Lujeve vladavine.
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
Pariz -putovanje avionom
5 dana (4 noćenja)- avionom
Termin : 28. april i 2. maj

Termini putovanja28. april02.maj
CENA685€645€

ARANŽMAN OBUHVATA :
- Avio prevoz na relaciji Beograd-Pariz-Beograd(Temišvar) sa uračunatim ručnim prtljagom ;
- Avionske takse;
- Transfere na relaciji aerodrom-hotel-aerodrom;
- Transfer za putnike koji se vraćaju 06.05. na relaciji Temišvar - Beograd
- 4 noćenja sa doručkom (kontinentalni) u hotelu sa 3* u Parizu u 1/2 i 1/2+1 sobama (jednokrevetne sobe po zahtevu);
- Panoramsko razgledanje Pariza;
- Usluge turističkog vodiča;
- Organizacione troškove.

ARANŽMAN NE OBUHVATA:
- Doplata za čekirani prljag od 20kg je 89€ prema važećim tarifama avio kompanije.
- boravišne takse oko 10 €, uplata na recepciji hotela
- Međunarodno putno zdravstveno osiguranje
- Osiguranja od otkaza putovanja, osiguranje od oštećenja i gubitka prtljaga i dr. dopunska osiguranja po uslovima i cenovniku Osiguravajuće kuće (Preporuka Organizatora je da putnik poseduje navedeno osiguranje);
- Sve ostale pansionske i vanpansionske usluge, koje nisu predviđene programom putovanja, Individualne troškove putnika.
- Doplatu za jednokrevetnu sobu 140€

FAKULTATIVNO: Minimum prijavljenih za realizaciju fakultativnih izleta je 30 putnika
Obavezna je prijava za fakultativne izlete za koje se karte i grupne rezervacije rade pre putovanja (Diznilend, Luvr, Versaj)
- VERSAJ (prevoz do dvorca, rezervaciju termina, ulaznicu za dvorac i vrtove, vodiča) ............ 70€/deca do 18g.- 45€
- KRSTARENJE SENOM (ulaznica za brod) .................................................................................... 25€/deca do 8g.-20€
- LUVR (rezervacija termina, ulaznica za muzej, vodič) ...........................................……........... 50€/deca do 18g.- 25€
- MONTMART & "ČARI PARIZA" (vodič, metro karte) ................................................................ 25€/deca do 8g.- 15€
- DETALJNO RAZGLEDANJE PRAIZA ............................................................................................. 25€ /deca do 8g.- 15€
- DIZNEYLAND (prevoz + ulaznica jedan park) ..........................................…...….....................................................130€
Hotel Campanile - Bagnolet 3* Hotel ima dobru lokaciju i nalaze se na istoku Pariza, blizu izlaza sa obilaznice Periferik  (Periphérique). Metro stanica Galieni udaljena je 30 metara. U neposrednoj blizini se nalazi veliki tržni centar. Sve sobe su  uređene u modernom stilu i ima radni sto i sopstveno kupatilo sa fenom za kosu, sa flat-screen TV-om i besplatnim bežičnim  internetom. Doručak se servira po principu "Švedskog stola". 

Hotel Ibis Porte Orleans 3*Hotel je smešten južno od pariske četvrti Monparnas, na 10 minuta hoda od stanice metroa Port  d'Orlean. U ponudi ima bar sa terasom, restoran i besplatan WiFi. Sve klimatizovane sobe sadrže flat-screen TV, radni sto i  sopstveno kupatilo sa tušem i fenom za kosu. Iz soba se pruža pogled na grad ili na vrt. Svakog dana se služi doručak na bazi  švedskog stola, koji se sastoji od slatkih i slanih jela kao što su jaja, voćne salate, jogurti i sokovi. U okolini hotela pronaći ćete  raznovrsne prodavnice i restorane. Železnička stanica Žentiji (Gentilly) udaljena je 600 metara. U blizini smeštajnog objekta  staju tramvaji na liniji T3 koji saobraćaju do Izložbenog centra Porte de Versailles.  
1. DAN: BEOGRAD – PARIZ – (MONTMARTRE ) 
Sastanak grupe na aerodromu "Nikola tesla" u 15:00. Poletanje sa aerodroma „Nikola Tesla“ direktnim letom Wizz air do Pariza  Panoramsko razgledanje grada: Trg Opere, Trg Vandom, ulica Rivoli, Trg Konkord, Burbonska palata, Jelisejska polja, Trijumfalna  kapija, Trg Trokadero, palata Šajo, Ajfelova kula, Marsovo polje, Vojna škola, kompleks Invalida sa velelepnom Crkvom kupole…  Transfer do hotela. Smešta i noćenje. 

2. DAN: PARIZ – (VERSAJ I LUVR ) 
Doručak. Nakon doručka, raniji polazak iz hotela i odlazak na fakultativni izlet “Versajski dvorac”. Odlazak autobusom do ovog  ogromnog dvorskog kompleksa koji okružen prostranim parkom, najveći i najraskošniji u Evropi - izgrađen je i dograđivan po  nalogu i željama Luja XIV, kralja Sunca. Danas, Versajski dvorac je pretvoren je Francuski istorijski muzej i kao deo svetske  kulturne baštine, nalazi se pod zaštitom UNESCO-a. Posle posete povratak autobusom do grada .U popodnevnim satima  fakultativna poseta Luvru, jednog od najznačajnijih i najvećih muzeja na svetu, gde ćemo imati prilike da vidimo dela  najeminentnijih umetnika (Leonardo da Vinči, Rafaelo, Veroneze, Rembrant, Van Dajk, Vermer, David de la Kroa, Rubens...).  Započet kao vojno utvrđenje krajem 12. veka, Luvr je postao kraljevska rezidencija krajem 14. veka. Tokom posete Luvru  imaćete priliku da videte: temelje prvobitnog Luvra, najpoznatija skulptorska remek-dela antičkog doba “Miloska Venera” i  “Nika Samotračka”, zatim galerija “Mediči” sa čuvenim Rubensovim ostvarenjima, “Mona Liza” i galerija italijanskog  renesansnog slikarstva kao i galerija francuskog slikarstva 19. veka sa monumentalnim kompozicijama. Slobodno vreme.  Povratak u hotel. Noćenje. 

3. DAN: PARIZ  
Doručak. Nakon doručka, odlazak na fakultativno detaljno razgledanje grada + Montmartre pešačka tura: Crkve Salr Ker,  odlazak do trga Teatr, trga umetnika gde su nekada boravili najveći umetnici: Pikaso, Van Gog, Salvador Dali… pauza za kafu…  nastavak šetnje do ulice Pigal, do Moulen Rouge-a. Bobur, Srpski kulturni centar, Les Halles, Gradska kuća, Notre Dame, Latinska četvrt... Mogućnost odlaska metroom do Ajfelovog tornja (ulaz individualno fakultativno). Slobodno vreme.Mogućnost  fakultativnog odlaska na krstarenje Senom. Slobodno veče. Povratak u hotel. Noćenje.  

4. DAN: PARIZ - (DISNEYLAND) ili (DVORCI NA LOARI) - PARIZ 
Doručak. Predlažemo da sa nama krenete u svet mašte u čarobni Diznilend ili posetite dolinu kraljeva, i obidjete dvorce na  Loari.  
DISNEYLAND:celodnevni fakultativni izlet u svet mašte, obilazak Diznilend parka- najvećeg i najposećenijeg zabavnog parka u  Evropu. Ovde se može: obići lavirint, začarana Snežanina šuma, ući u princezin zamak, upoznati Miki Mausa u njegovoj kući,  provesti nezaboravno vreme u kući straha, ploviti brodom koji krstari rekom, usuditi se da uđete u letelicu, videti kako je to biti  u svemirskom brodu, podmornici “Nautilus”, neustrašivo proći kroz gusarske pećine, odsesti u kaubojskom i indijanskom selu,  zamisliti želju u Aladinovoj kući gde se nalazi čarobna lampa… Povratak u hotel.Doručak. Predlažemo da krenete na jedan od  fantastičnih fakultativnih izleta.  DVORCI NA LOARI:Celodnevni fakultativni izlet u dolinu Loare. Putujući divnim predelima, dolazimo do Doline francuskih  dvoraca Kraljeva i vlastele. Brojni turisti iz čitavog sveta se dive ovim dvorcima iz XIII i XVII veka. Prvi od dvoraca uz Loaru je  Bloa. Po dolasku u Amboaz, obilazak istoimenog dvorca. Ovaj dvorac često nazivaju i Bašta Francuske. Nekada rezidencija  kraljevske porodice Valoa, vremenom je postao omiljeno boravište francuskih kraljeva. Pored dvora je kapela „St. Hubert“ – u  kojoj počiva genijalni Leonardo da Vinči. Posle obilaska, vožnja do Šenonsoa, jedan od najromatičnijih i najlepših dvoraca u  Dolini. Početkom XVI sagrađen je renesansni biser, poznat i kao “Dvorac šest dama”. Na putu za Šambor, panorama dvorca  Ševerni. Šambor je najveći, a verovatno i najpoznatiji dvorac u Dolini Loare okružen sa preko 5000 hektara šume. Ovaj  veličanstven, ekstravagantan dvorac je priča za sebe. Povratak u hotel. Noćenje.

5. DAN: PARIZ - BEOGRAD za putnike koji putuju 28.04. 
Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme do 17:00 za individualne aktivnosti. Transfer do aerodroma. Poletanje sa  pariskog aerodroma po redu letenja za taj dan. Sletanje na beogradski aerodrom. Kraj programa. 5. DAN: PARIZ - BEOGRAD za putnike koji putuju 02.05. 
Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme do 17:00 za individualne aktivnosti. Transfer do aerodroma. Poletanje sa pariskog aerodroma po redu letenja za taj dan. Sletanje na aerodrom u Temišvaru po redu letenja za taj dan. Transfer do Beograda. Kraj  programa. 
- 30% pri rezervaciji, ostatak u mesečnim ratama. Poslednja najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje.
- Plaćanje u gotovom, čekovima građana, 
- kreditnim karticama: VISA, DINA, MASTER CARD,

HKG

Preporučujemo

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

NAPOMENA : Sajt je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično. Hvala na razumevanju.