• Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
Datum polaska:
23.12.2023.

Regularna cena
2.490,00 EUR

Šta je uključeno
- Smeštaj
- Prevoz
- Avio-kartu sa svim taksama na relaciji Beograd–Kuala Lumpur, u ekonomskoj klasi sa presedanjem sa 30 kg čekiranog i 8 kg ručnog prtljaga
- Transfer od aerodroma do smeštaja
- Lokalnu avio kartu sa svim taksama na relaciji Kuala Lumpur - Sandakan, u ekonomskoj klasi sa 20 kg čekiranog I 7 kg ručnog prtljaga
- Lokalnu avio kartu sa svim taksama na relaciji Kota Kinabalu - Sarawak, u ekonomskoj klasi sa 20 kg čekiranog I 7 kg ručnog prtljaga
- Transfer od smeštaja do aerodroma
- Lokalnu avio kartu sa svim taksama na relaciji Sarawak – Kuala Lumpur, u ekonomskoj klasi sa 20 kg čekiranog I 7 kg ručnog prtljaga
- Avio-kartu sa svim taksama na relaciji Kuala Lumpur –Beograd, u ekonomskoj klasi sa presedanjem sa 30 kg čekiranog i 8 kg ručnog prtljaga

Hrana
- 4 × Doručak , 7 × Puni pansion

Ostalo
- Kompletnu organizaciju i usluge predstavnika agencije na destinaciji
- Sve transfere prema planu i programu puta

Nije uključeno
- Individualne troškove nastale za vreme trajanja aranžmana
- Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno istorijske spomenike
- Izlazna taksa iz Malezije 20 MYR – 5 eur (plaća se na aerodromu)
- Osiguranje od otkaza putovanja (može se uzeti u agenciji ili bilo kojoj osiguravajućoj kući)
- Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji do 5 dana pred put)– Globos osiguranje, do 30.000 eur, KOMFORT, od 19 do 75 godina, za 14 dana bez COVID-19 pokrića –2320 RSD, sa COVID-19 pokrićem –3020 RSD)
- Doplata za poskupljenje takse za gorivo - visina YQ takse koja predstavlja nadoknadu za gorivo određena je prema ceni goriva u trenutku objavljivanja programa putovanja i podložna je promenama. Putnici će o promeni cene avio prevoza biti obavešteni pisanim putem i biće u obavezi da organizatoru putovanja uplate razliku, što je putnicima programom putovanja kao sastavnim delom ugovora o putovanju saopšteno i što su putnici potpisanim ugovorom i saglasnošću prihvatili.
- Doplatu za jednokrevetnu sobu (na upit)
- PCR testiranje (ukoliko bude neophodno)
- Viza za Maleziju (700 din) + troškove viziranja (500 din)

Fakultativni izleti
Napomena! Termini i cene fakultativnih izleta su informativnog karaktera i promenjivi su, a zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.

Kuala Lumpur City Tour i Batu pećine
Cena: 70,00 EUR
Obići ćemo najznačajnije lokalitete u gradu, sa stajanjem i fotografisanjem kod najbitnijih atrakcija. Obilazak se započinje kod Batu pećine (Batu Cave), velikog hindu svetilišta smeštenog u pećini na periferiji grada. Do pećine se dolazi penjanjem uz veoma strmih 272 stepenika. U podnožju pećine se nalazi zlatna statua Murugana, hinduskog božanstva, visoka 43 m. Batu pećine su jedno od najvećih i najpopularnijih hindu svetilišta van Indije. Obilazak se nastavlja preko, Masjid Jameka, jedne od prvih gradjevina u Kuali, nastala po uzoru na Otomansku arhitekturu. Zatim posećujemo Kinesku četvrt, gde se vraćamo u 60-e zlatne godine ove četvrti u Kuala Lumpuru. Posetićemo Merdeka trg na kojem se nalazi jedna od najviših zastava na svetu, mesto gde se prvi put i zaviorila zastava nezavisne Malezije, zatim ćemo videte građevinu Sultana Abdul Samada, koja datira iz 19. veka a sagrađena je samo od cigli. Najveća I najlepša zgrada svog vremena u Maleziji je naše pretposlednje odredište ovog obilaska. Dan završavamo u Heli Lounge baru, gde ćemo na svojevrsnom heliodromu prisustvovati zalasku sunca, a na kom se sada nalazi bar. Cena izleta uključuje: organizovan prevoz po predviđenom itinereru, stručnog lokalnog vodiča na engleskom jeziku.

Night walk
Cena: 20,00 EUR
"Night jungle walk" izlet gde u dubokim čizmama idemo kroz džunglu i posmatramo divlji svet, majmune, divlje mačke, žabe, ptice, i osećamo ambijent vrelog noćnog života najgušće džungle sveta uz pratnju i objašnjenja lokalaca. Cena izleta uključuje: organizovan prevoz po predviđenom itinereru, stručnog lokalnog vodiča na engleskom jeziku.

Island Hopping Sanu i Manukan
Cena: 70,00 EUR
Dva najpoznatija mesta za chil! Takozvana “ostrva bliznakinja”, jedna od najpopularnijih plaža u Borneu, do kojih ćemo doći brodom. Kristalno čista tirkizna boja odlikuje more oko ovih ostrva, gde se mogu videte i neke neobične ribe kao što su npr. “Napoleon riba” i “Papagaj riba”. Manukan ostrvo odlikuje dosta aktivnosti po želji, a takođe I dosta restorana. Ronićemo i istraživati I podvodni svet. Cena izleta uključuje: sav organizovan prevoz po predviđenom itinereru, stručnog lokalnog vodiča na engleskom jeziku, lunch paket, opemu za ronjenje, ulaznicu. 
Ibis Hotel Kuala Lumpur 
Smješten u centru, Ibis Kuala Lumpur City Center je udaljen 750 metara hoda od kula blizanaca Petronas. Poseduje infinity bazen na krovu i bazen za decu.
https://all.accor.com/hotel/8732/index.en.shtml?

Sepilok Jungle Resort
Na samo 5 minuta hoda od centra za očuvanje orangutana Sepilok, odmaralište Sepilok Jungle nalazi se u tropskoj kišnoj šumi u Sandakanu, u Sabahu.
https://www.sepilokjungleresort.com/.

Bilit Adventure Lodge 
Bilit Adventure Lodge smešten duž reke Kinabatangan, Bilit Adventure Lodge se nalazi usred tropskog pejzaža ispunjenog domaćim divljim životinjama.

Hotel Perkasa Mt. Kinabalu 
Perkasa hotel – Hotel Perkasa Mt. Kinabalu, odmaralište se nalazi na vrhu brda približno 5000 stopa iznad nivoa mora i ima zadivljujući pogled na veličanstvenu planinu Kinabalu.
https://www.perkasahotel.com.my/

Hotel u Kota Kinabaluu 
Smeštaj u dvokrevetnim sobama u hotelu sa 3* sa uslugom noćenja sa doručkom.

Ibis Hotel Kota Kinabalu 
Ibis Hotel Kota Kinabalu – Doživite urbani beg u prvi međunarodni industrijski rustikalno dizajniran i nagrađivani hotel u Kota Kinabaluu, ibis Stiles Kota Kinabalu. To je savršeno odredište za kreativne putnike koji žele da uživaju u prizorima i zvucima Kota Kinabalua. Smešten u okrugu Inanam, sa pogledom na blistav pogled na gradski pejzaž i bujno zelenilo brda Sinulihan.
https://all.accor.com/hotel/8457/index.en.shtml

Guesthouse
Guesthouse - smeštajni objekat tipičan za područje Južne i Jugoistočne Azije. Sobe su uglavnom manje prostrane, sa dva ili tri kreveta.

*Tačno ime smeštaja biće potvrđeno po formiranju grupe, a najkasnije 2 nedelje pred put.   

Riverside Majestic Hotel 
Riverside Majestic hotel – Sa pogledom na reku Saravak, uživajte u panoramskom pogledu na grad ili obalu Kučinga. Idealno lociran u srcu Kuchingovog poslovnog, zabavnog i trgovačkog okruga.
http://riversidemajestic.com/
Dan 1: Okupljanje grupe i polazak
Okupljanje grupe na aerodromu „Nikola Tesla“ dva i po sata pre leta. Let iz Beograda u 11.45h (QR 232) sa presedanjem u Dohi. Dolazak u Dohu u 18.45h.

Dan 2: Dolazak u Kuala Lumpur
Konekcija na let za Kuala Lumpur  u 19.45h (QR 844). Dolazak u Kuala Lumpur u 14.00h po lokalnom vremenu . Transfer do smeštaja. Kuala Lumpur je grad koji je u prethodnoj deceniji prerastao od malog i nerazvijenog južnoazijskog grada u džungli do metropole nezamislivih razmera. Grad u kome se podjednako mešaju kuture, religije i uticaji Kineza, Hindusa i Malaja. Slobodan dan za istraživanje noćnih marketa i neverovatnih restorana u kojima se mešaju ukusi Indije, Kine, Tajlanda i samih Malaja. Noćenje.

Dan 3: Fakultativni izlet – Kuala Lumpur City Tour
Nakon doručka, imamo dan za slobodne aktivnosti ili fakultativni izlet Kuala Lumpur City Tour I Batu Pećine. Noćenje.

Dan 4: Transfer do Sandonkana
Posle doručka, napuštamo smeštaj I letimo za Sandakan. Po dolasku na aerodrom SDK, upoznavanje, doček, razgledanje budističkog hrama i  ručak na putu. Posle ručka, idemo do centra Sandakana u kupovinu i zamenu novca. Nakon toga, transfer do smeštaja. Kasno popodne imamo šetnju sa vodičem u Rainforest Discovery Centru da vidimo floru I faunu I posmatramo leteće veverice. Povratak u smeštaj. Noćenje.

Dan 5: Fakultativni izlet - Night walk
Nakon doručka krećemo u posetu Sepilok Orangutan centru, a zatim centru  za zaštitu najmanjih medveda na svetu. Ručak na putu do odmarališta Sepilok. Posle ručka, vozimo se kopnom do ukrcavanja na krstarenje rekom Kinabatangan u potrazi za divljim životinjama. Fakulativni izlet “Night walk”. Noćenje. 

Dan 6: Orangutani i Kinabatangan reka
Ranojutarnje krstarenje i posmatranje divljih životinja. Vođena šetnja džunglom. Posle ručka, brifing o prirodi od strane našeg vodiča za prirodu. Popodne krećemo na drugo krstarenje brodom u potrazi za više divljih životinja koje se okupljaju duž reke Kinabatangan. Uveče imamo ples performanse sa osobljem BAL-a. Noćenje.

Dan 7: Avantura do Kundasanga
Doručak. Krećemo kopnom do Ranaua. Transfer direktno do “hot springs”, šetnja drvenim mostovima i sumporno kupatilo. Lokalni ručak na putu. Kasno popodne nastavljamo naše kopneno putovanje do Kundasanga. Noćenje.

Dan 8: Poseta pijaci povrća Kundasang i NP Kinabalu
Doručak I zatim poseta pijaci povrća Kundasang. Krećemo  u šetnju sa vodičem u Kinabalu Nacionalni Park. Ručak na putu nazad u Kota Kinabalu. Svraćamo do domaće pijace Nabalua. Suveniri, rukotvorine, lokalno voće, od igle do lokomotive… Dolazak u smeštaj. Noćenje.

Dan 9: Fakultativni izlet - Island hopping i Manukan 
Fakultativni izlet Island hopping i Manukan – dva najpoznatija mesta za uživanje. Takozvana “ostrva bliznakinje”, jedna od najpopularnijih plaža u Borneu, do kojih ćemo doći brodom. Kristalno čista tirkizna boja odlikuje more oko ovih ostrva, gde se mogu videte i neke neobične ribe kao što su  “Napoleon riba” i “Papagaj riba”. Manukan ostrvo odlikuje dosta aktivnosti po želji, a takođe i dosta restorana. Ronićemo i istraživati podvodnisvet. Povratak i doček novogodišnje večeri u tropima! Noćenje.

Dan 10: Napuštanje smeštaja, dolazak u Sarawak
Rani doručak i polazak iz hotela, transfer na ranojutarnji let domaće kompanije Air Asia do Kučinga, oblast Saravak. Obilazimo oblast Saravaka i pravimo pauzu za lokalni ručak, pa nastavljamo put ka plemenu Iban. Putovanje prolazi kroz živopisni krajolik pirinčanih polja, plantaže kaučuka, bibera, uljanih palmi koje se mešaju sa bujnim tropskim prašumama, rekama i planinskim vencima. Na dolazak u pristanište, nastavljamo motorizovanim dugim čamcem koji ide uz reku i brzake reke Lemanak ispod gustog lišća džungle. Po dolasku se družimo sa stanovnicima plemena. Gledajte domorodce na poslu kao npr. Pravljenje strunjača, korpi, rukotvorina i krpanje ribarskih mreža. Pridružite se domorocima u njihovim svakodnevnim poslovima kao što je hranjenje njihove stoke, pranje veša, kupanje u reci ili samo opuštanje uz obalu reke. Posle večere, druženje sa stanovnicima uz domaće pirinčano vino i svedočite kulturnim predstavama Ibana gde možete učestvovati i ćaskati sa domorocima. Noćenje.

Dan 11: Druženje sa Iban plemenom
Posle doručka, svedočite demonstraciji ceremonijalnog duvanja strelica. Polazimo dugim čamcem koji ide uzvodno da posetimo zavičajno groblje plemena sa antičkim vazama koje su davane za mrtve. Nastavljamo do obale reke da bismo uživali u piknik-ručku u domaćem stilu, opustili se ili plivali rekom. Popodne nastavljamo sa vođenim trekingom u džungli. Vraćamo se u smeštaj. Noćenje.

Dan 12: Povratak u Kučing
Posle doručka, opraštanje od plemena i povratak u Kučing. Slobodno popodne. Noćenje.

Dan 13: Napuštanje smeštaja i let za Dohu
Nakon doručka transfer do aerodroma za lokalni let. Čeka nas lokalni vodič po sletanju u Kuala Lumpur i imamo transfer za naš međunarodni let. Opraštamo se od Malezije i ukrcavamo na let u 21.10h (QR 4990).

Dan 14: Povratak i kraj putovanja
Dolazak u Dohu u23.50h po lokalnom vremenu. Konekcija na let za Beograd u 07.10h (QR 231). Dolazak u Beograd u 10.45h. Kraj putovanja.
Prilikom prijavljivanja plaća se 350 € u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate, a ostatak sume plaća se u agenciji u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate, najkasnije 6 nedelja pred put. Mogućnost plaćanja preko računa i karticama Visa, Master, Maestro i Dina.

JT

Preporučujemo

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

NAPOMENA : Sajt je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično. Hvala na razumevanju.