Madrid

Madrid, Španija

već od 879€

Opis destinacije

Madrid je glavni i najveći grad Kraljevine Španije i treći grad po veličini u Evropi. Nalazi se u srcu Iberijskog poluostrva, na pola puta između Atlantika i Sredozemlja. Poznat je po svojoj modernoj arhitekturi, neboderima, velelepnim palatama, prostranim trgovima, bogatim muzejima i parkovima. Takođe je i prestonica dobrog provoda i važi za grad koji nikada ne spava. Nezaobilazne znamenitosti Madrida su najveća evropska Kraljevska palata, Gran Via ulica čuvena i kao španski Brodvej, Plaza Mayor, grandiozni trg Puerta del Sol, muzej Prado, jedan od najznačajnijih svetskih muzeja, kao i park Retiro koji predstavlja najlepšu zelenu oazu grada i omiljeno mesto za odmor. Madrid je temperamentna metropola gde se sudaraju tredicionalno i moderno, pa se kaže da nigde u svetu proslost nije tako blizu sadašnjosti..
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
- DOČEK NOVE 2024. GODINE -.
Madrid

Termin putovanja
30.12. - 03.04.2024

Ukupna cena po osobi
879 €

Aranžman se plaća u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:  
- Povratni avionski prevoz na relaciji Beograd – Madrid – Beograd kompanijom Air Serbia  
- Aerodromske takse (na dan objave programa iznose 69 eur, podložne su promeni)  
- Smeštaj u Madridu (4 noćenja sa doručkom – kontinentalni švedski sto) u hotelu sa 3* u 1/2 i 1/2+1 sobama  
- transfere na relacijama aerodrom-hotel-aerodrom u Madridu prema programu  
- panoramsko razgledanje grada sa vodičem  
- troškove organizacije putovanja  
- usluge licenciranog vodiča na destinaciji  

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA: 
- Međunarodno zdravstveno osiguranje  
- Ulaznice i fakultativne izlete  
- Individualne troškove putnika 

DOPLATA ZA 1/1 SOBU: 40% od cene aranžmana  

POPUSTI:  
- deca od 0 – 2 godine plaćaju 29 €, u pratnji dve punoplatežne osobe (nemaju sedište u avionu, nemaju ležaj u hotelu)  
- deca od 2 – 12 godina imaju popust 10% u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u avionu, imaju ležaj u  hotelu)  
- treća odrasla osoba u 1/2+1 sobi popust 5%  

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI (podložne su promenama, minimum za realizaciju izleta je 13  putnika, deca od 0-2 godine besplatno)  
- Pešačko razgledanje Madrida - 30 € odrasli, 15 € deca  
- Toledo - 70 € odrasli, 60 € deca  
- Segovia - 75 € odrasli, 65 € deca (ulaznica za Alkazar 15 eur, doplata na licu mesta)  
- El Eskorijal - 75 € odrasli, 55 € deca (ulaznica 15 eur, doplata na licu mesta)  

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA:  
Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od  troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od  slobodnih termina na lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti su organizovani od  strane lokalne agencije, ino-partnera Organizatora putovanja. Svu odgovornost prilikom izvođenja fakultativnih izleta  snosi ino-partner.  

HOTEL AC MADRID FERIA 4**** https://www.marriott.com/en-us/hotels/madfe-ac-hotel-madrid-feria/overview Hotel je udaljen 21 km od Puerta del Sol. Nalazi na samo par minuta hoda od metro stanice sa kojim se do centa Madrida  stiže za oko 20 min. U blizini je IFEMA kongresnog centra. Sobe: svaka soba ima kupatilo, klima uređaj, mini bar, Wi Fi, sef i fen. Doručak – kontinentalni švedski sto.  

1.dan BEOGRAD – MADRID 
Sastanak grupe na aerodromu “Nikola Tesla” dva sata pre poletanja aviona. Čekiranje za let. Let direktno za Madrid  kompanijom Air Serbia. Sletanje na aerodrom u Madridu (vreme leta se nalazi u tabeli). Panoramsko razgledanje grada:  avenija La Castellana, Kapija Evrope, stadion Santiago Bernabeu, kvart Salamanca, Plaza Cibeles, Puerta de Alcala,  Retiro park, Paseo del Prado i muzejski trougao, ulica Gran Via i Španski trg sa čuvenim Servantesovim junacima.  Smeštaj u hotel. Slobodno vreme ili mogućnost organizovanja fakultativne pešačke ture: Kraljevska palata, katedrala  Almudena, calle Mayor, Plaza Mayor, poslastičarnica San Gines čuvena po tradicionalnim ćurosima, manastir bosonogih  princeza, Plaza del Callao, a zatim i glavni gradski trg Puerta del Sol sa svojim nultim kilometrom od koga se mere sve  razdaljine unutar Španije. Slobodno vreme. Noćenje. 

2.dan MADRID – TOLEDO – MADRID  
Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog izleta u Toledo. Toledo je  srednjovekovna prestonica Španije i pravi dragulj u španskoj kruni. Udaljen je oko 70 km od Madrida, a prema legendi  osnovali su ga jevrejski kolonisti 540. godine pre nove ere. Procvat doživljava za vreme Mavarske vladavine kada su  pripadnici svih religija živeli složno i zajedno, pa se zbog te tada neuobičajene verske tolerancije ovde danas na malom  prostoru mogu videti neke od najznačajnijih španskih crkava, sinagoga i džamija. Toledo je u XVI veku izgubio status  glavnog grada, ali je dobio El Greka, čuvenog grčkog umetnika koji je svojim delima ostavio neizbrisiv trag u istoriji  Toleda i svetske umetnosti. Slobodno vreme. Povratak u hotel. Noćenje. 

3.dan MADRID – SEGOVIA – MADRID  
Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog izleta u Segoviu, koja je  jedan od najzačajnijih gradova stare Kastilje i čiji je simbol jedan od najbolje očuvanih akvadukata na svetu, starog 2000  godina kojim je čak i u XX veku voda dopremana u grad. Centralni deo grada nalazi se na UNESCO listi Svetske  kulturne baštine. Glavne znamenitosti grada su rimski akvadukt, srednjovekovni dvorac Alkazar, Gotička katedrala. 
Šetnjom centralnim gradskim ulicama obilazi se trg Placa Major na kome se nalazi velelepna i jedna od najvećih  katedrala na svetu. Slobodno vreme. Povratak u hotel. Noćenje.  

4.dan MADRID – SAN LORENCO DE EL ESCORIAL – MADRID  
Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog izleta do San Lorenco de El  Escorial koji je udaljen od Madrida oko 45 km. Escorial je impozantan kompleks koji predstavlja istorijsku rezidenciju  španskih kraljeva i simbol je španske moći u XVI veku, a svojevremeno je služio i kao manastir, muzej i škola.  Kompleks je sagrađen sredinom XVI veka od strane Filipa II, a danas se nalazi na UNESCO listi Svetske kulturne  baštine. Povratak u Madrid. Noćenje 

5.dan MADRID - BEOGRAD 
Doručak. Odjava iz sobe. Slobodno vreme do transfera. Transfer do aerodroma. Let za Beograd sa kompanijom Air Serbia (pogledati vreme leta u tabeli). Dolazak u Beograd.  
(Kraj usluga)  
- 40% prilikom rezervacije, ostatak od 60% najkasnije 10 dana pre putovanja

- 40% prilikom rezervacije, a ostatak od 60% u jednakim mesečnim ratama čekovima građana BAZ KAMATE najkasnije do:
Za polaske od 01.10.. do 01.02.2024……………....…………...15.04.2024. 

- platne kartice (Visa, Dina, Master, Maestro, American Express)

VT

Preporučujemo

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

NAPOMENA : Sajt je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično. Hvala na razumevanju.