Atina

Nova godina, Grčka

već od 184€

Opis destinacije

ATINA je poznata kao kolevka zapadne civilizacije, prepoznatljiva po klasičnim mermernim stubovima, ali i kao moderan, urban grad s gustim saobraćajem. Grad se prostire izmeĎu ovih krajnosti, a raznovrsni uticaji Istoka i Zapada prepliću se na pijacama, u kafeima i tavernama koji su izgraĎeni na antičkim ruševinama, a naslanjaju se na vizantijske crkve optočene zlatom. Zime u Atini su blage, sunčane, sa veoma malo padavina, Posvećen boginji Atini, po kojoj je grad dobio ime i koja je vekovima bila njegova zaštitnica, Atina kao da nosi duh borbi bogova sa Olimpa. Prva asocijacija pri pomenu Atine sigurno je Akropolj sa Partenonom kao najvećim i najznačajnijim hramom koji dominira Atinom već dve i po hiljade godina. Podignut u doba Perikla, hram je bio posvećen zaštitnici grada boginji Atini. Kao i mnogi drugi artefakti, statua boginje napravljena od slonovače i zlata nije sačuvana.
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
TERMINHOTELCENAPOLAZAK IZ
NIŠA I
LESKOVCA
29.12.2022-
03.01.2023.
HOTEL MELIA 4*189€184€

Polazak iz: Preljine, Kraljeva, Vrnjaĉke Banje, Trstenika,  Kruševca, Niša i Leskovca 
DOPLATA za polazak iz Užica 15 €(transfer do Čačka), iz Kragujevca 10€ (transfer do Mrčajevaca),  Požege 13€ (transfer do Čačka). Minimum za realizaciju transfera je 4 punoplativa putnika. 

CENA ARANŢMANA OBUHVATA 
- prevoz autobusom turističke klase (klima, AUDIO oprema) 
- smeštaj u hotelu MELIA 4* u 1/2 i 1/3 sobama na bazi tri noćenja sa doručkom,  - panoramsko razgledanje Atine u pratnji vodiča 
- usluge turističkog vodiča/pratioca tokom putovanja 
- troškove organizacije putovanja 

CENA ARANŢMANA NE OBUHVATA 
- putno zdravstveno osiguranje  
- individualne troškove 
- fakultativne izlete 
- boravišna taksa 1,5€ po danu po osobi  

POPUSTI ZA DECU 
- Deca do 6 godina , u pratnji dve punoplative osobe , u zajedničkom ležaju, plaćaju 50 €, (cenu karte). *Deca do 12 godina ostvaruju popust 10 € na cenu aranžmana, imaju sopstveni ležaj i sedište u autobusu. 

DOPLATA ZA SEDISTA  
- Raspored sedenja u autobusu pravi agencija prema prijavi putnika,za izbor sedišta važi doplata 25 € *Doplata za dodatno sedište u autobusu iznosi 50 €-ISKLJUCIVO NA UPIT 

FAKULTATIVNI IZLETI 
- Akropolj (ulaznica za Akropolj i razgledanje u pratnji lokalnog vodiča) - odrasli 30€ / deca do 12.god 25€ 
-Peloponez sa ulaznicama za Epidaurus, Mikenu i Nafplio - odrasli 50€ / deca do 12.god 40€ - Rt Sunion – 20€ / deca do 12.god 15€ 
CENA PAKETA IZLETA – 90 €
HOTEL „MELIA“ ★★★★ 
Luksuzni hotel sa 4 zvezdice Melia Athens se nalazi na nekoliko minuta hoda od atinskih znamenitosti, a  poseduje krovni restoran iz koga se pruža zadivljujući pogled na Akropolj. Svi gosti mogu besplatno da  koriste klub zdravlja, sezonski bazen na otvorenom i hidromasažnu kadu (ukoliko uslovi u hotelu budu  dozvoljavali). Sobe su zvučno izolovane i klimatizovane. Poseduju mini-bar, TV sa satelitskim kanalima i  mermerno kupatilo sa hidromasažnim tuš kabinama. Besplatan 3Mps WiFi dostupan je u celom objektu. Na  poslednjem spratu se nalazi klimatizovani klub zdravlja, koji uključuje saunu i tursko parno kupatilo i  besplatan je za goste hotela. Na raspolaganju je i potpuno opremljen fitnes centar. Hotel takoĎe poseduje  sezonski bazen na otvorenom i sezonsku hidromasažnu kadu na otvorenom. Sadržaji objekta uključuju  restorane koji poslužuju internacionalna jela, koktele i pića. Najbliža stanica metroa je Trg Omonija, udaljen  200 metara. 
www.melia.com/en/hotels/greece/athens/melia-athens 
1.Dan– PRELJINA (29.12.2022.) 
Polazak iz Preljine u podnevnim satima. Putnici ce biti obavešteni dva dana pre polaska o svim detaljima  polaska. Putovanje preko Niša i Skoplja sa usputnim pauzama radi odmora i carinskih formalnosti. Noćna  vožnja sa pauzama. 

2. Dan –ATINA (30.12.2022.) 
Dolazak u Atinu u prepodnevnim satima. Sledi panoramsko razgledanje grada autobusom u pratnji vodiča:  Trgovi Omonija i Sintagma, parlament, rezidencija, Olimpijski stadion, Cipio, Hadrijanov slavoluk, Zevsov  hram, akademija, univerzitet, biblioteka… Smeštaj u hotel posle 14h. Slobodno vreme za odmor i 
individualne aktivnosti. Mogućnost organizovanja fakultativnog odlaska do Akropolja – simbola Atine.  Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje. 

3. Dan – ATINA – PELOPONEZ - ATINA (31.12.2022.) 
Doručak. U prepodnevnim časovima mogućnosti odlaska na fakultativni izlet obilaska Peloponeza. Vožnja  preko Korintskog kanala koji spaja Egejsko sa Jonskim morem. Obilazak Epidaurusa koji je poznat po  roĎenju Apolonovog sina. Nakon obilaska odlazak do Mikene-obilazak Lavlje kapije i kraljevske grobnice,  grad Nafplio. Povratak u Atinu u večernjim satima. Doček Nove 2023 na trgu!!! Noćenje. 

4.Dan -ATINA – RT SUNION – ATINA (01.01.2023.) 
Doručak. Popodne mogućnost fakultativnog izleta, Glifada, Rt Sunion (najjužniji rt Atičkog poluostrva,  opisan u Homerovoj Odiseji, na kom se nalazi Posejdonov hram). Povratak u Atinu, vožnja i odmor duž  atinske rivijere. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Repriza novogodišnje noći na trgu. Noćenje. 

5. Dan- ATINA (02.01.2023.) 
Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. U popodnevnim satima napuštamo  Atinu. Sledi noćna vožnja preko Grčke, Severne Makedonije i Srbije uz usputne pauze za odmor,  osveženje… 

6 .Dan – PRELJINA (03.01.2023) 
Dolazak u Kraljevo i Preljinu u jutarnjim časovima. Kraj puta. 
- 30% prilikom rezervacije, ostatak 10 dana pre putovanja;
- 30% prilikom rezervacije, ostatak čekovima graĎana do 15.03.2023. (čekovi se deponuju u agenciji prilikom rezervacije- svi čekovi datumirani svakog 15-og u mesecu)
- Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS, na dan uplate.

TMŠ

Preporučujemo

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

NAPOMENA : Sajt je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično. Hvala na razumevanju.