Andaluzijska tura

više destinacija, Španija

već od 1460€

Opis destinacije

Andaluzija je najjužnija i najveća španska regija sa prelepim gradovima i živopisnim belim selima. Sa oko 8 miliona stanovnika i 87.268 km2 površine, prostranija je i mnogoljudnija od polovine evropskih zemalja. Asocijacija je na najtipičnije slike vezane za Španiju: flamenko, borbe bikova, jarke boje i strast. Lepotom je inspirisala mnoge velike pisce, pesnike i slikare. Zavičaj je velikih slikara, Pabla Pikasa i Velaskeza. Ovo je jedinstveno mesto gde se susreću istok i zapad u egzotičnoj mešavini hrišćanske, mavarske, jevrejske i ciganske kulture.
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
Španija 
ANDALUZIJSKA TURA 21.03.2024. MALAGA–TOREMOLINOS–GRANADA-RONDA-MARBELJA-KADIS-SEVILJA-KORDOBA 
8 dana (7 noćenja)- avionom i autobusom 
Polazak: 21. mart 2024/ Povratak: 28. mart 2024. 

Cena aranžmana po osobi u evrima
(Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate)
HotelUsluga21.03.2024- 28.03.2024.
Hoteli 4*
8 dana/7 noćenja
Noćenje sa doručkom
1/2Doplata za 1/1
1460€
390€

Jedinstvena cena putovanja obuhvata: 
- Prevoz avionom i autobusom na navedenim relacijama, 
- avio-takse u  trenutku pravljenja programa u iznosu od 50,27 evra na dan objavljivanja programa (od toga EUR 12,00-YR  ne podleže refundaciji, a takse 4,48-LG EUR, 0,98-RF EUR, EUR 19,38-RS, EUR 0,22-RS, EUR 9,31-JD, EUR  0,63-OG i 3,27-QV su refundabilne), 
- smeštaj u hotelima sa 4* zvezdice u Toremolinosu i Sevilji, u  dvokrevetnim sobama na bazi noćenja sa doručkom (samoposluživanje), autobuski transferi i razgledanja  prema programu, 
- usluge vodiča, 
- troškovi organizovanja putovanja. 

U cenu aranžmana nije uračunato:
-  Fakultativne izleti i posete koji nisu naznačeni programom, napojnica za  vozača na turi (25€ po putniku), 
- međunarodno putno zdravstveno osiguranje sa preporukom da pokriva  lečenje i Covid-19. 

Napomena: Ukoliko ne bude dostupnih grupnih ulaznica za obilazak Alhambre u Granadi, stranke će biti  obaveštene najkasnije sedam dana pred put. 
Toremolinos: Hotel Apartamentos Bajondillo 4 * https://all.accor.com/hotel/3210/index.en.shtml ili sličan  Apartmani Bajondillo se nalaze pored plaže u Toremolinosu. Imaju bazen na otvorenom i besplatan bežični  internet. Svi apartmani imaju privatno kupatilo i sopstvenu terasu. Smeštajne jedinice sadrže malu kuhinju  sa pločom za kuvanje i frižiderom. Gostima je na raspolaganju izbor jastuka. U kompleksu postoji i  samouslužna perionica veša. Bazen kompleksa Bajondillo okružuju vrtovi sa ležaljkama i sezonski bar.  Osoblje organizuje raznovrsne zabavne programe tokom dana i večeri, uključujući živu muziku.  Malaga se nalazi na svega 16 km od kompleksa. Najbliži aerodrom je Aerodrom Malaga, udaljen 8 km.  

Sevilja: Hotel Hesperia 4* https://www.hesperia.com/en/hoteles/spain/sevilla/hotel-hesperia-sevilla ili  sličan 
Hotel je smešten na samo 5 minuta hoda od istorijskog centra Sevilje.   Sobe imaju klima-uređaj, besplatan bežični internet, TV sa ravnim ekranom i satelitskim programima, i  sopstveno kupatilo. 
Uz doplatu hotel nudi pristup Velnes Metropolitan klubu. Dostupni su fitnes centar, zatvoreni bazen i usluge  masaže.  Hotelski doručak je na bazi švedskog stola sa produženim radnim vremenom do 11 časova vikendom. Nalazi se u blizini brze AVE železničke stanice i 15 minuta vožnje od međunarodnog aerodroma San Pablo,  trgovačkog centra i svih glavnih pristupnih puteva.
1. dan (21.03.2024) BEOGRAD-MALAGA-TOREMOLINOS 
Čekiranje putnika na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla” u 11:00 časova. Poletanje za Malagu u 13:30  časova (let JU578). Dolazak u 17:05 časova. Transfer do Toremolinosa. Smeštaj u hotelu. Noćenje.  

2.dan (22.03.2024) TOREMOLINOS-MALAGA-TOREMOLINOS (oko 30 km) 
Doručak. Panoramsko razgledanje Malage. Ovaj španski lučki grad, smešten na obalama Mediterana, pun je  tragova istorije ali i pulsirajućeg modernog života. Malaga je rodno mesto slikara Pabla Pikasa i jedan od  muzeja je posvećen upravo njegovom opusu. Osim po širokim avenijama sa drvoredima palmi i parkovima sa  tropskim rastinjem, grad je prepoznatljiv i po mavarskoj tvrđavi Gibralfaro i palati Alkasaba za koju kažu da je  bila ravna Alhambri ali je tokom vekova ostavljena nebrizi. Panoramski obilazak grada: Plasa de la Mersed,  katedrala, stara gradska četvrt, Plasa de la Konstitusion… Slobodno popodne za individualna razgledanja i  kupovinu. Transfer do hotela u Toremolinosu. Noćenje. 

3.dan (23.03.2024) TOREMOLINOS-GRANADA-TOREMOLINOS (oko 210 km) 
Doručak. Polazak na poludnevni izlet za Granadu. Vožnja autobusom ka zaleđu i podnožju planine Sjera  Nevada, do Granade, najposećenijeg grada Španije zahvaljujući veličanstvenoj Alhambri i mnoštvu kulturno istorijskih spomenika nastalih pod uticajem različitih civilizacija i kultura. Odlazak u kraću šetnju istorijskim  centrom grada do Katedrale i upoznavanje sa istorijom i arhitekturom Granade. Odlazak do podnožja  Alhambre, najznačajnijeg mavarskog kulturno-istorijskog spomenika Andaluzije, odakle se može sagledati  arhitektura ovog kompleksa u svoj svojoj lepoti. Alhambra (što na arapskom znači crvena tvrđava) izgrađena  je u IX veku kao otmena palata mavarskih kalifa. Obilazak palate i šetnja kroz kraljevsku salu, dvorište mirti,  parkove Heneralife, u zavisnosti od raspoloživosti grupnih ulaznica. Nakon kraće pauze za odmor, povratak u  Toremolinos. Noćenje.

4. dan (24.03.2024) TOREMOLINOS-MIHAS-RONDA-TOREMOLINOS (oko 200km) 
Doručak. Vožnja do Ronde, sa usputnom posetom prelepog sela Mihas. Ronda se uzdiže na 750 m  nadmorske visine i njen pejzaž se može svrstati u svojevrsno čudo prirode. Naime, grad je smešten na vrhu  dve ogromne krečnjačke stene između kojih je provalija visine od oko 120 m i veliki most Puente Nuevo,  glavna atrakcija Ronde. Obilazak Ronde, grada koji je poznat i kao mesto rođena koride i u kome se nalazi  jedna od najstarijih i najlepših kružnih arena u Španiji, izgrađena 1785. godine. Nakon šetnje gradom,  povratak u Toremolinos. Noćenje. 

5. dan (25.03.2024) TOREMOLINOS-MARBELJA-KADIS-SEVILJA (oko 300km)  
Doručak. Vožnja duž obale Kosta del Sol do Marbelje, najpoznatijeg letovalištu ove regije. Panoramski  obilazak grada i kraće zadržavanje radi odmora. Nastavak putovanja prema luci Kadis, glavnom gradu  istoimene provincije i trećem po veličini gradu Andaluzije. Grad, koji su osnovali Feničani, jedan je od  najstarijih gradova Španije. Smešten u zalivu u koji duboko uranja Atlantik, specifičan po tipičnoj  andaluzijskoj arhitekturi – visokim belim kućama sa malim kulama (vidikovcima) na krovu, mnoštvom  parkova i vrtova sa tropskom vegetacijom čini ga jednim od najšarmantnijih gradova juga Španije.  Panoramski obilazak grada i šetnja istorijskim centrom Kadisa. Slobodno vreme za šetnju i razgledanje.  Nastavak putovanja prema Sevilji i vožnja kroz oblast Heres "rodno mesto" šerija i poznatog vinogradarskog  kraja. Cela oblast je poznata ne samo po strastvenom flamenku i uzgoju andaluzijskih konja autentične  španske rase ''kartuhano'' već i po poznatom vinu Heres. Po dolasku u Sevilju, transfer do hotela. Smeštaj u  hotelu. Noćenje. 

6. dan (26.03.2024) SEVILJA 
Doručak. Odlazak do istorijskog dela Sevilje u panoramsko razgledanje grada: Ostaci nekadašnjih mavarskih  zidina, Korida Real Maestansa, kula “Torre del Oro”, vrtovi Muriljo, zdanje Univerziteta koje je nekada bilo  Fabrika duvana, parkovi i velelepne zgrade sagrađene 1929. godine za Svetsku izložbu u okviru kojih se  nalaze pavijoni nekoliko latinoameričkih zemalja. Trg Španije–polukružno zdanje sa mostovima i fontanama  koje je 1929, za vreme Svetske izložbe, bilo glavni paviljon za izlaganje, obilazak parkova Marije Luize.  Slobodno popodne za individualno razgledanje grada i šetnju. Individualni povratak u hotel. Noćenje. 

7. dan (27.03.2024) SEVILJA-KORDOBA–SEVILJA (oko 280 km) 
Doručak. Odlazak do treće po veličini Katedrale na svetu (u kamenu temeljcu ovog zdanja uklesano je:  „Napravićemo nešto za šta će svi na svetu misliti da smo ludi!”), Kolumbovog groba, kraljevske kapele,  oltara... La Hiralde (La Giralda), tornja smeštenog tik uz katedralu. Ovaj, nekada, minaret džamije pretvoren  je u crkveni toranj do čijeg vrha se stiže peške strmom stazom. Sa vrha tornja pruža se božanstveni pogled ne  samo na Sevilju već i na obod grada i okolne brežuljke. Polazak za Kordobu. Vožnja živopisnim predelima  Andaluzije, kroz žitnicu Španije, do Kordobe, grada koji se nalazi u srcu ruralnog dela Andaluzije, na obali  reke Gvadalkivir. Ovo je grad koji je sačuvao arhitektonske bisere kao što su stari rimski most, Meskita  džamija i jevrejska četvrt. Kraća šetnja starim delom grada. Kao u Sevilji i u Kordobi je postojala velika  jevrejska četvrt, jedna od najvećih u Evropi, La Huderija, koju je 1984. UNESCO proglasio svetskom  kulturnom baštinom. U jevrejskoj četvrti nalazi se i stara Sinagoga, diskretno smeštena usred Jervejske ulice,  sagrađene u mudehar stilu u XIV veku i potvrda je prosperiteta jevrejske zajednice u doba Kordobskog  kalifata. Ispred Sinagoge se nalazi i statua Ben Maimonidesa, jednog od najčuvenijih filozofa svog vremena.  Ovo je i grad Hulija Romera, slikara kome su lokalne cigančice bili modeli za lik Bogorodice, ali i grad čuvenog  toreadora El Kordobesa, grad uskih ulica i kuća sa karakterističnim unutrašnjim dvorištem (patio).  Razgledanje Meskite (najveće džamije zapadnog Islama srednjeg veka – poznata i kao Muzej 1.000 stubova),  dvorišta narandži. Meskitu su posle skoro pet vekova, krajem XII hrišćani pretvorili u crkvu. Danas je muzej  na listi UNESCO svetske kulturne baštine. Sagrađena je između VIII i X veka a ono najlepše u njoj je  nepregledni niz od preko 850 stubova sa crveno belim lukova od cigle, kamena, jaspisa i granita. Povratak u  hotel. Noćenje. 

8.dan (28.03.2024) SEVILJA-MALAGA-BEOGRAD 
Doručak. Odjavljivanje iz hotela oko 11:00 časova. Transfer do aerodroma u Malagi u trajanju od oko 3 časa  (u zavisnosti od gužve na putu, može biti malo duže). Poletanje za Beograd u 17:50 časova (let JU579).  Dolazak u 21:00 čas.
Plaćanje  se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan  uplate.  

- Uplata akontacije od najmanje 25% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, 45 dana pred put ukupno  50%, a ostatak najkasnije 30 dana pre polaska na put:
- gotovinski  
- čekovima građana do 6 mesečnih rata.  
- platnim karticama (Master, Visa, , Maestro i Dina). 


BB

Preporučujemo

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

NAPOMENA : Sajt je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično. Hvala na razumevanju.